Final de Proiect „Săptămâna Sănătății”

pro tinereteEchipa „Pro Viață” din cadrul Asociației Pro Tinerețe Alba Iulia a finalizat cu succes proiectul „Săptămâna Sănătății” derulat în perioada 20-26 mai, un proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank, având ca parteneri locali Centrul Județean de Voluntariat Alba, Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan și Liceul Sportiv.

Proiectul nostru „Săptămâna sănătății” a pornit de la ideea că tinerii au nevoie de un mod de viață sănătos care se poate forma prin practicarea regulată a sportului și printr-o alimentație sănătoasă. În această săptămăna le-am pus la dispoziție tinerilor o gamă variată de activități sportive și de informare, sportul și activităţile fizice fiind benefice sănătăţii fiecăruia dintre noi, pentru rezistenţa organismului şi menţinerea energiei la cote optime. Mai mult, influenţează pozitiv şi dezvoltarea psihică şi socială a tinerilor. Activitățile sportive pe care le-am derulat au fost: batuka, volei, baschet, handbal, tenis, ping-pong, fotbal, o drumeție cu bicicletele și un concurs sportiv plus o campanie de informare pentru promovarea unei vieți active și sănătoase. Concursul a constat într-un traseu sportiv cu diverse activități non formale, unde tinerii au putut evidenția mai multe calități și abilități practice. Proiectul acesta le-a oferit tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber, pe parcursul săptămânii, dându-le posibilitatea să facă follow-up la activități și adoptând stilul de viață prezentat de echipa noastră. Tinerilor le este necesară oferirea unui mediu propice prin care și-ar putea insuși un mod de viață sănătos. Tinerii participanți la proiectul nostru vor avea un start in cursa vieții, pe care o vor parcurge intr-un mod sănătos prin practicarea de diverse sporturi si având o alimentație sănătoasă.

În ciuda existenței unui nivel de conștientizare scăzut referitor la beneficiul mișcării în atingerea unor norme ale vieții sănătoase, cu toți factorii de influențare negativă a vieții tinerilor din municipiul Alba Iulia (privitul excesiv la televizor, jocurile pe calculator, consumul de alcool și țigări, etc.), proiectul nostru a reușit să popularizeze și să arate practic tinerilor efectele benefice ale sportului în viața acestora. Beneficiari direcți ai proiectului sunt peste 300 de tineri liceeni din municipiul Alba Iulia.

Programul YouthBank Alba are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank și Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17989 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*