FII PE FAZA: Duminică, Felix Baumgartner încearcă din nou să se arunce din spaţiu

Dacă acuma câteva zile, prima încercare a lui Felix Baumgartner de a sări de la 37.000 de metri a fost amânată din cauza problemelor meteo, organizatorii Red Bull Stratos au anunţat că duminică, de la orele 15:00, va avea loc cea de a doua încercare de săritură din stratosfera.

În timpul saltului, Felix Baumgartner va atinge viteza sunetului, care este de 1.227,6 km/oră. El va purta un costum presurizat.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, austriacul se pregăteşte de cinci ani pentru această misiune. Singurul lucru pe care acesta îl face în cele 24 de ore care precedă saltul, este să se odihnească şi să-şi conserve energia pentru momentele cruciale ale misiunii. „Cel mai frică îmi este când încerc să adorm înaintea momentului în care încep pregătirea. Atunci este linişte în jurul meu şi sunt doar eu cu gândurile mele” a spus Felix Baumgartner.

Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă este deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (UŞ Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*