Festivalul „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia. Fetele din Grupul „Folk Two” din Braşov au câştigat concursul destinat tinerilor interpreţi

grupul-twoFetele din Grupul „Folk Two” din Braşov au câştigat, duminică seara, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia, cel mai important festival concurs de muzică folk din România. Iulia Lupşa şi Rodica Boldorea au reuşit să câştige voturile juriului festivalului şi să obţină marele premiu, în timp ce locul II a fost câştigat de Raluca Marinescu, studentă în Cluj-Napoca, iar pe poziţia a III-a s-a clasat tânărul albaiulian Şerban Florian Goşa.

Grupul „Folk Two” este format din două tinere din Braşov: Iulia Lupșa (17 ani) – elevă la Liceul Teoretic „George Moroianu” Braşov şi Rodica Boldorea (33 de ani) – violonistă la Opera din Braşov. Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia a fost pentru cele două tinere prima participare la un concurs naţional de muzică folk şi primul premiu obţinut.

bena„Sunt foarte fericită pentru premiul obţinut. Eu am început să cânt muzică folk în urmă cu patru ani, am început să compun şi să cânt, iar apoi am întâlnit-o pe colega mea şi mi-a plăcut foarte tare de ea astfel că am decis să facem o colaborare împreună. Publicul din Alba Iulia a fost foarte primitor, foarte cald şi ne-a ajuns la inimă. A fost o experienţă extraordinară” a spus Iulia Lupşa.

„Eu am făcut muzică clasică şi doar de anul trecut m-am apropiat de muzica folk. Mi-a plăcut vocea Iuliei şi felul în care ea cântă la chitară pentru că are o energie pură pe care numai un copil de 17 ani, drăguţ şi dulce, cu mintea atât de frumoasă şi cu gânduri frumoase poate să aibă. I-am propus să mergem la festival la Alba Iulia cu câteva piese, am început să muncim şi iată-ne aici(…)M-am simţit extraordinar la Alba Iulia datorită publicului minunat care nu ne aşteptam să ne aplaude chiar după primele versuri ale primei piese” a spus Rodica Boldorea.

folk-benaFetele îşi doresc să rămână în această formulă de colaborare şi Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia să fie doar începutul unei poveşti frumoase în muzica folk românească. Cele două tinere au primit şi o participare în tabăra de folk de la Calafat, premiu oferit de cantautorul Dan Vană.

„Vrem să rămânem în această formulă de colaborare, să ne depăşim nivelul şi grupul „Folk Two” să fie cunoscut în toată ţara” a mai spus Iulia Lupşa.

Câştigătoarea premiului II la Festivalul „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia este tânăra Raluca Marinescu (24 de ani) din Caracal, studentă în anul 6 la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Ea povesteşte că s-a îndrăgostit de muzică folk în urmă cu aproape 6 ani şi de atunci a avut mai multe participări la festivalurile de folk din ţară.

„Pot spune că nu mă aşteptam la acest premiu dar mă bucur foarte tare că publicul şi juriul au fost impresionaţi de prestaţia şi piesele mele. Am mai fost la Festivalul „Ziua de Mâine” în urmă cu patru ani şi am plecat cu nişte impresii foarte plăcute. Publicul este primitor şi gustă muzica folk. La Alba Iulia este un festival de calitate şi cei care îşi doresc să participe la un concurs serios nu ar trebui să îl rateze” a spus Raluca Marinescu.

Premiul III la ediţia a XII-a a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost obţinut de Şerban Florian Goşa (18 ani) din Alba Iulia. Tânărul este elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” şi cântă muzică folk din clasa a doua, fiind unul dintre cursanţii profesorului albaiulian de muzică folk Daniel Avram.

„A fost un festival foarte frumos, bine organizat, cu emoţii în spatele scenei pentru noi concurenţii. Toţi am aşteptat cu emoţii dar şi cu nerăbdare să intrăm în scenă şi să ne întâlnim cu publicul minunat. Ca în fiecare an publicul de la „Ziua de Mâine” a fost foarte cald, a aplaudat şi a cântat inclusiv cu noi, tinerii interpreţi, la anumite piese. Un public ca la Alba Iulia nu am întâlnit în nici un festival” a spus Şerban Florian Goşa.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este cel mai important festival concurs de muzică folk din România şi s-a desfăşurat în perioada 11 – 13 noiembrie la Alba Iulia, transformând oraşul în capitala muzicii folk. Timp de trei zile tineri interpreţi dar şi nume consacrate în folkul românesc au urcat pe scena festivalului spre încântarea celor câteva sute de spectatori care au umplut în fiecare seară sala de spectacol. Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*