Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”: Andreea Maria Muntean, o adolescentă din Alba Iulia, câștigătoarea ediției din acest an a festivalului

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival concurs de muzică folk din România, s-a încheiat, duminică seara, cu Gala Laureaților în cadrul căreia au fost aflați câștigătorii ediției din acest an. Marele Premiu a fost câștigat de Andreea Maria Muntean, o adolescentă în vârstă de 14 ani din Alba Iulia.  Seara a cuprins și recitaluri susținute de Diana Porca – câștigătoarea marelui premiu la ediția din anul 2018, Daniel Avram și „Școala de Folk”, Felicia Pop, Mircea Baniciu, Alexandra Ușurelu, Mircea Vintilă.

Ultima zi a festivalului a fost o zi încărcată de emoții pentru tinerii interpreți înscriși în concursul de interpretare și compoziție. Concurenți intrați în concurs în urma unei preselecții foarte riguroase au aflat care dintre aceștia a reușit să câștige cele mai bune note oferite de juriu și să se claseze pe podiumul festivalului. Andreea Maria Muntean, câștigătoarea ediției din acest an a Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, are 14 ani și este elevă la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

 

Premiile Festivalului Național Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”:

 

Premiul I: Andreea Maria Muntean (Alba Iulia) – 14 ani

Premiul II: Denisa Georgiana Miclescu (Dorohoi) – 20 de ani

Premiul III: Eugen Rareș Petrișor (Cugir) – 12 ani

Diplomă specială de participare: Vlad Pârău (Brașov) – 31 de ani

Alba Iulia a găzduit, sâmbătă și duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, festivalul a cuprins, sâmbătă seara, secțiunea de concurs, dar și recitaluri susținute de Marinela Popa și Grupul „Primavera”, Poesis, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Duminică, festivalul a continuat cu cu Gala Laureaților și recitaluri susținute de Diana Porca – câștigătoarea marelui premiu la ediția din anul 2018, Daniel Avram și „Școala de Folk”, Felicia Pop, Mircea Baniciu, Alexandra Ușurelu, Mircea Vintilă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”. „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Foto: Vasile Sârb – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23254 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*