Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia. Emoţii mari pentru tinerii înscrişi în concurs

Cel mai important festival concurs de muzică folk din România se încheie duminică când vor fi aflaţi câştigătorii concursului de interpretare şi compoziţie

Festivalul „Ziua de Mâine”, cel mai important festival naţional concurs de muzică folk din România, se încheie, duminică seara, cu Gala Laureaţilor în cadrul căreia va fi aflat câştigătorul ediţiei din acest an. Seara va cuprinde şi recitalurile unor interpreţi consacraţi din folkul românesc precum Ducu Bertzi, Mircea Viutilă sau Alexandra Uşurelu. În cele două zile de festival folkiştii veniţi la „Ziua de Mâine” au apreciat şi lăudat publicul din Alba Iulia pentru modul în care gustă, simte şi trăieşte muzica folk.

 

Ultima zi a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o zi încărcată de emoţii pentru tinerii interpreţi înscrişi în concursul de interpretare şi compoziţie. Cei cinci concurenţi intraţi în concurs în urma unei preselecţii foarte riguroase, vor afla, duminică seara, care dintre aceştia a reuşit să câştige cele mai bune note oferite de juriu şi să se claseze pe podiumul festivalului.

Ziua de duminică, 12 noiembrie, a debutat la ora 11,00 cu „Cafeaua cu folk”, în cadrul căreia poetul şi scriitorul George Stanca a vorbit despre istoria muzicii folk , iar tânăra folkistă Alexandra Uşurelu şi-a prezentat cele mai noi albume.

Duminică seara este programată Gala Laureaţilor dar şi recitaluri extraordinare susţinute de Daniel Avram şi „Şcoala de folk”, Marinela Popa şi Grupul „Primavera”, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă şi Alexandra Uşurelu alături de Orchestra de Cameră a Judeţului Alba, dirijor Costin Grigore.

Şi în acest an, folkiştii care au urcat pe scena Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” au apreciat şi au lăudat publicul din Alba Iulia pentru modul în care gustă, simte şi trăieşte muzica folk. O parte dintre aceştia au transmis mesaje pentru iubitorii folkului:

„La Alba Iulia sunt ca acasă şi vin cu mare plăcere la Festivalul „Ziua de mâine”. Aici este un public avizat, un public obişnuit cu folkul care reacţionează la ceea ce se întâmplă pe scenă. Folkul nu mai este rege cum era în anii ’80 dar iată că tot ceea ce se întâmplă la Alba Iulia demonstrează că acest gen muzical nu moare şi trăieşte datorită acestui public minunat”,  a spus Vasile Şeicaru.

 

„Am fost martor la o nouă ediţie de festival minunată cu un public excepţional. Se vede că există de atâta vreme un festival aici care a format un public bun cunoscător de folk şi rafinat în a aprecia ce are mai valoros muzica folk. Sunt fericit că există acest festival important pentru muzica folk care, alături de alte evenimente de acest gen din ţară, ţine în viaţă muzica folk. Am văzut aici, în cadrul concursului, tot mai mulţi tineri care, pe lângă faptul că îndrăgesc folkul, vor să devină şi creatori de folk. În concluzie eu sunt încântat să revin de fiecare dată la Alba Iulia unde este un public educat şi rafinat care ştie să guste muzică folk”, a spus Victor Socaciu.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

PROGRAM – DUMINICĂ – 12 noiembrie 2017

la CAROLINA CAFÉ – ora 11,00
– SESIUNE DE AUTOGRAFE ALEXANDRA UŞURELU
– SESIUNE DE AUTOGRAFE DUCU BERTZI

la CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR – ora 17,00
– GALA LAUREAŢILOR
RECITALURI EXTRAORDINARE SUSŢINUTE DE:
– DANIEL AVRAM şi „ŞCOALA DE FOLK”
– MARINELA POPA şi GRUPUL „PRIMAVERA”
– DUCU BERTZI
ÎN PREMIERĂ !!!
– MIRCEA VINTILĂ şi ALEXANDRA UȘURELU
alături de ORCHESTRA DE CAMERĂ A JUDEŢULUI ALBA,
dirijor COSTIN GRIGORE.

Fotografiile sunt realizate de Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Arte Vizuale din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*