Fără focuri de artificii, la Alba Iulia, de Ziua Națională. Consilierii locali și-au dat votul consultativ, în urma unei inițiative pornite în mediul online

simfonia focului 40În cursul zilei de duminică, peste 300 de albaiulieni și-au exprimat, online, opțiunea ca, în semn de solidaritate cu victimele din clubul Colectiv din București, de Ziua Națională a României, la Alba Iulia să se renunțe la focurile de artificii. Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, luni, prin vot consultativ, cu doar o abținere, renunțarea la spectacolul pirotehnic.

„Am venit cu o propunere pe care oamenii din Alba Iulia, tinerii, v-o fac vouă consilierilor locali. Ideea este preluată de pe internet și se referă la renunțarea la focurile de artificii în zilele de 1 Decembrie și de Revelion, și mai mult, eventual folosirea sumelor, care ar fi fost destinate focurilor de artificii, să fie donate victimelor și familiilor victimelor de la Colectiv. Ideea a plecat de la dorința oamenilor de a face un gest de solidaritate pentru că nu considerăm, nici eu, nici cei 300 de oameni care au semnat această idee, că este cazul, în condițiile unei asemenea tragedii, să avem focuri de artificii. Asta nu însemnă că vrem să se elimine toate evenimentele de 1 Decembrie sau de Revelion, dar considerăm că artificiile sunt prea mult, mai ales în condițiile în care acel incendiu de la București a pornit de la un foc de artificii”, a spus Alexandru Cristorian, cel care a prezentat propunerea.

Citește și Primăria Alba Iulia va dona, printr-o hotărâre de consiliu, 50.000 de lei victimelor și familiilor victimelor din clubul bucureștean Colectiv

donare bani colectiv 02Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a precizat faptul că dacă trebuie să semneze o face și el. Cât despre bani, încă nu se poate vorbi despre o donație, deoarece banii pentru artificii vin din sponsorizări. „Singura chestiune, din ceea ce știu, e vorba de niște bani, mulți bani, pe care îi donează o firmă, cu anumite condiții, și nu putem folosi banii în altă parte.”, a spus primarul Hava.

Ideea de a se renunța la focurile de artificii, de 1 Decembrie, a fost supusă la vot în consiliu. Consilerii prezenți au votat pentru, cu excepția lui Cornel Sandu care a spus că trebuie să se tină cont și de părerea celor care vor artificii de Ziua Națională.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a spus că, în prezent, se finalizează programul manifestărilor . „Vom redimensiona toată sărbătoarea de 1 Decembrie la un nivel simbolic să nu zicem că nu există, dar o vom stopa din punct de vedere a expansiunii și a efervescenței”, a spus Coșer.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22618 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*