Falk Pruscha, CEO Star Transmission &Star Assembly: „Continuăm să dezvoltăm unitățile de producție din Cugir și Sebeș”

Un jucător pe termen lung pe piața investițiilor străine de anvergură în România, Grupul Daimler a investit serios, doar în ultimii 2 ani, în bazele de producție și montaj de la Cugir și Sebeș. În cele două unități, Star Transmission (Cugir) și Star Assembly (Sebeș), lucrează, în prezent, peste 2600 de angajați.

(Articol apărut în Revista ProAlba, ediția print, noiembrie 2017)

În această primăvară, Grupul Daimler a finalizat construcția unei noi unități de producție la Cugir, o investiție de 36 de milioane de euro ce vizează producția în serie a patru modele de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic. Aceasta din urmă se produce tot în România, la Sebeș, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiție masivă menită să susțină rețeaua globală de producție Daimler: 300 de milioane de euro și oportunități de lucru pentru 500 de noi angajați. Investiția din 2017 de la Cugir urmează construcției unei noi hale de producție, în valoare de peste 13 milioane de euro, din 2016. Star Transmission a devenit, ulterior acestei investiții, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Compania derulează, constant, procese de recrutare pentru angajați, în cele două locații, Cugir și Sebeș. Aceștia vor beneficia de un pachet salarial motivant, peste media de pe piață, ce cuprinde maxim 14% din salariul brut drept bonus lunar de performanță, peste 3000 lei brut sub forma primelor anuale și ore suplimentare plătite dublu. De asemenea, transportul este asigurat, angajații beneficiind și de subvenționarea abonamentelor la cantina companiei, asigurare medicală și asigurare de viață. Instruirea angajaților face parte dintr-o strategie pe termen lung, ce însoțește dezvoltarea profesională a membrilor echipei pe toată durată carierei lor în cadrul Grupului Daimler. Traininguri recurente, înainte și după angajare, la sediile din România și Germania, dar și accesul  celor interesați la cursurile Școlii de Maiștri sunt incluse în aceeași abordare a calificărilor permanente ce au loc în filialele Grupului Daimler din România. Programele de inițiative, de dezvoltare profesională și de evaluare a performanțelor sunt dublate de grija continuă pentru asigurarea unui mediu de lucru care să ofere siguranță deplină și eficientizarea muncii. Grupul Daimler investește pe termen lung nu doar în instruirea angajaților proprii. Compania investește continuu, prin cele două filiale românești din Cugir și Sebeș, în dezvoltarea durabilă a celor două comunități. Programele derulate pun accentul pe domeniile educație, cultură și sănătate. Dacă, până acum, această strategie a vizat modernizarea unei gradinițe și a Secției de Neonatologie a Spitalului Cugir, anul acesta, compania a susținut financiar lucrările de renovare completă a grădiniței, înființarea unei creșe și a donat un ecograf Spitalului de Pediatrie din Sebeș. O inițiativă a Grupului Daimler, derulată cu sprijinul companiilor partenere, este și susținerea învățământului profesional de tip german în România. Absolvenții acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly și companiile partenere, deținând competențe și certificări recunoscute atât în România, cât și în străinătate. De asemenea, compania derulează programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenți din România și Germania.

Falk Pruscha, CEO Star Transmission &Star Assembly: „Faptul că suntem în continuă creştere demonstrează că avem o bază solidă pe care încă putem să construim. Şi facem asta de 16 ani. Daimler a investit atât de mult în aceste două unităţi de producţie în primul rând datorită oamenilor, iar în al doilea rând valorilor pe care ni le-am însuşit şi păstrat. Suntem mereu în căutare de noi strategii pentru dezvoltarea resursei umane, dar şi îmbunătăţirea noastră continuă ca entitate, pentru a oferi întotdeauna calitate la cele mai înalte standarde.”

Star Transmission, o unitate de producție strategică pentru Grupul Daimler, a luat naștere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experiența locală de două secole în prelucrarea metalelor și expertiza concernului german, unul din liderii pieței mondiale de mașini premium și vehicule comerciale. În 2013, Daimler devine acționar unic al Star Transmission Cugir și deschide o bază de montaj, Star Assembly Sebeș, consolidându-și poziția și devenind astfel una din cele mai importante investiții străine în România.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21549 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*