Expoziţia de artă chineză la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Muzeul Naţional al Unirii  din Alba Iulia găzduieşte o amplă şi inedită expoziţie de artă chineză semnată de artiştii plastici contemporani:  Wang Xin Wu şi Li Qing Jiang

Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri, 29 august  2018 iar  cuvântul de deschidere a fost adresat de dr. Gabriel Rustoiu, directorul general al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Curatorul expozitiei, Stefan Balog, preşedinte al Fundaţiei “Inter-Art” Aiud a arătat că “Seria expoziţiilor de artă chineză este o consecinţă a acordului de parteneriat pe care Fundaţia Inter-Art Aiud l-a semnat, în toamna anului 2016, la Yinchuan, China, cu Asociaţia artiştilor plastici din localitate, în cadrul unui simpozion de artă la care noi am fost parteneri în organizare. În cadrul acelui eveniment deosebit s-a organizat la Yinchuan şi o expozitie complexă de artă românească care a avut un ecou  pozitiv. Un merit deosebit privind legăturile culturale româno-chineze îl are doamna Yang Xi, manager general la Eurosport DHS Deva. Datorită domniei sale s-au realizat aceste evenimente de promovare reciprocă a artelor contemporane din cele două ţări iar firma pe care o conduce a contribuit financiar la realizarea simpozionului din China, fiind de asemenea unul dintre sponsori la mai multe ediţii ale taberelor Inter-Art de la Aiud”.

Prezentarea expoziţiei a fost realizată de Ioan Hădărig, director artistic al Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, care a remarcat talentul celor doi pictori chinezi, apreciind obiectivitatea şi naturaleţea în exprimarea artistică, valoarea de document cultural al unei expoziţii care invită publicul albaiulian la un regal de culoare şi îndemanare artistică. Organizatori proiectului sunt: Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

Partener: Eurosport DHS.

Fotografii de Zoltan Balog

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19086 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*