Excelent! În primele 6 luni ale anului, peste 43.600 de persoane au vizitat Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Mircea Trifu

noaptea muzeelor 2014 12În primele 6 luni ale acestui an, nu mai puţin de 43.678 de persoane au trecut pragul Muzeului Naţíonal al Unirii din Alba Iulia. Comparativ cu anul trecut, când tot pentru această perioadă s-au înregistrat 38.517 vizitatori, se remarcă o creştere apreciabilă de peste 5.000 persoane.

Această sporire a numărului de vizitatori se datorează atât manifestărilor culturale desfăşurate de muzeul albaiulian dar şi numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina. Astfel, „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care noaptea muzeelor 02istoria prinde viaţă” un eveniment care a avut loc pe data de 17 mai, a adus doar pentru câteva ore 8.000 de persoane în muzeu.

De asemenea, faptul că zilele  cele mai aglomerate au fost cele din weekenduri, este explicabil dacă avem în vedere programul derulat de administraţia locală: „Week-enduri în Cetatea Alba Carolina”. În cadrul acestuia se înscriu şi reprezentaţiile Legiunii XIII Gemina de la Apulum şi Lupilor Apoulonului,care au loc în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00 în faţa Porţii a IV-a.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22501 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*