Examen de admitere în Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 22 candidați admiși sunt din Alba

colegiul militarLa ultima etapă a examenului de admitere în Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, ce s-a desfăşurat luni, 8 iulie, au fost prezenţi 244 din 262 de băieţi şi 87 din 117 fete pentru ocuparea celor 120 de locuri: 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete.

Trebuie să vă reamintim faptul că, în această etapă, au ajuns candidaţii  care au fost declaraţi admis în prima fază a examenului de admitere în colegiul militar albaiulian, iar în urma evaluărilor naţionale şi a calcului mediei de admitere au fost ierarhizaţi în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere.

MFA = (MA + NT) : 2

MFA = media finală de admitere;

MA = media de admitere obţinută conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat, în urma participării absolvenţilor clasei a VIII-a la evaluarea naţională;

NT:  nota la testul de tip grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică susţinut la prima etapa a examenului din 31 mai 2013.

Au fost declaraţi admis candidaţii ale căror medii finale de admitere s-au situat, în urma ierarhizării, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiul militar liceal albaiulian. Astfel, la fete, cele 20 de locuri au fost ocupate cu medii cuprinse între 9,94 – Şipoş Denisa din BN şi 9,52 Geicu Ramona din DJ, iar la băieţi, cele 100 de locuri cu medii între 9,93 – Hălmăgean Iulian din AR şi 8,62 – Beuran-Cojan Alexandru din GJ.

Din judeţul AB au fost admişi 15 băieţi şi 7 fete.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25376 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*