Evenimentul Google Arts & Culture, deschis de Ministrul Culturii și Identității Naționale

Mircea Trifu

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a susținut, marti, 11 iunie 2-19, discursul de deschidere a evenimentului de lansare a cinci colecții de patrimoniu cultural românesc pe platforma online Google Arts & Culture.

Parteneriatul strategic încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naționale, Google România și Google Arts & Culture reprezintă un pas foarte important în facilitarea accesului tuturor la arta și cultura românească. Astfel, prin digitizare, patrimoniul care definește identitatea culturală a României devine disponibil oricărui iubitor de cultură, oriunde s-ar afla acesta.

„Cu ajutorul acestui proiect trecem granițele țării, elaborând o frumoasă prezentare a României, valorificând istoria, arta și cultura acesteia. Google deschide, în acest fel, o poartă internațională pentru cei ce vor sa facă turism cultural în România. Evenimentul de astăzi se va constitui nu doar într-o contribuție importantă în educația culturală a tinerilor, ci și într-un cadru de dezvoltare a turismului cultural”, a precizat Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Evenimentul, axat pe utilitatea mediului digital și a noilor tehnologii în promovarea patrimoniului artistic și cultural, a reunit reprezentanți ai instituțiilor culturale din România și reprezentanți Google. Aceștia au prezentat cele cinci colecții de patrimoniu cultural ce vor fi disponibile publicului pe platforma Google Arts & Culture (Muzeul Castelului Peleș, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul Cotroceni, Muzeul Național Complex Moldova Iași și Asociația Semne Cusute).

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*