Europarlamentarul Victor Negrescu, către Președintele Klaus Iohannis: „Să nu ne facem iluzii că problema Greciei dispare. Trebuie acționat din timp!”

victor negrescu„Chiar dacă au fost făcute într-o conferință de presă pe alt subiect, sunt totuși binevenite comentariile făcute de președintele României privind situația din Grecia. Înțelegem că dânsul «nu își face iluzii», dar problema rămâne: faptul că nu avem mai multe informații sau soluții propuse de către cei care ne reprezintă la nivelul Consiliului European devine îngrijorător! Trebuie acționat din timp, în conformitate cu discuțiile de la Consiliul European! Ce am învățat în Parlamentul European, dar și pe parcursul studiilor mele din țară și din străinătate, este că o țară serioasă se pregătește mereu pentru momentele dificile. Aș fi vrut să aud din partea Președintelui României faptul că România este pregătită pentru aceste situații și că, în orice condiții, România are variante de lucru pe care le va pune de îndată în aplicare dacă situația se va dovedi îngrijorătoare”, a afirmat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a reiterat dorința sa de a exista un dialog constructiv între Președinția României, Guvernul României și deputații din Parlamentul European, solicitând organizarea unei astfel de reuniuni în cel mai scurt timp.

„România trebuie să aibă o poziție comună la nivelul tuturor palierelor decizionale europene. Trei sferturi din legislația națională este influențată de legislația europeană, iar economia națională este dependentă de piața europeană. Cum putem să maximizăm rolul României în Uniunea Europeană dacă nu avem o poziție oficială exprimată pe subiecte de interes european și dacă nu există consultări care trec peste barierele ideologice?”, întreabă eurodeputatul.

„Este nevoie ca Președinția României, care reprezintă țara noastră la nivelul Consiliului European, să inițieze consultări în cel mai scurt timp cu eurodeputații români și Guvernul României! Românii au îndurat austeritatea economică și provocările impuse de procesul de integrare în Uniunea Europeană, iar astăzi avem prea mult senzația că reprezentanţii externi ai ţării noastre au abandonat proiectul european al României. În fața unei crize care poate conduce la destrămarea Uniunii Europene, România nu poate sta nepăsătoare și trebuie să acționeze pentru a intensifica eforturile pentru realizarea unui compromis”, a explicat demersul său europarlamentarul Victor Negrescu.

La declarația comună de presă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele României a declarat, referitor la Grecia, că „În ceea ce privește Grecia nu trebuie să ne facem iluzii. Dacă criza continuă, situația dificilă ne va afecta pe toți: România, UE, NATO, în grade diferite. Nu cred că este cineva atât de naiv care să considere că ieșirea Greciei din zona euro nu ne-ar afecta. Este important să se caute soluții pentru a atenua criza.La ultimul Consiliu European s-a decis consensual că discuțiile în această problemă se poartă între Grecia și instituțiile financiare. Faptul că în Grecia se organizează un referendum ne determină să așteptăm aceste rezultate și să decidem ulterior ce se poate face”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*