Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, solicită suplimentarea fondurilor pentru digitalizare

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, consideră că România trebuie să aloce minim 20% din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru digitalizare, domeniu care, dezvoltat corespunzător, va ajuta la creșterea calității vieții oamenilor.

”Prin Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să alocăm minimum 20% transfomării digitale. Guvernul, oricare ar fi el, nu poate decide singur modul în care vor fi repartizate aceste resurse. În următoarea perioadă, împreună cu cei interesați să contribuie la acest efort, voi demara un amplu proces de consultare pentru realizarea unui document viabil și consistent privind modul în care trebuie să fie utilizate aceste resurse”, a scris Victor Negrescu pe rețele sociale.

Europarlamentarul de Alba subliniază că digitalizarea oferă României o șansă spre un viitor mai bun, dar ține de noi să organizăm această transformare în așa fel încât procesul să fie unul transparent, sigur și fără efecte negative.

De asemenea, acesta a lansat, în mediul online, un sondaj de opinie, a cărui rezultate arată că în România, pentru îmbunătățirea digitalizării, este necesară o importantă dezbatere publică. De asemenea, există nevoia de a investi în creșterea competențelor digitale, fiind totodată necesară democratizarea accesului la noile tehnologii.

”Așa cum am declarat public, online-ul trebuie să rămână un spațiu liber, educația digitală să fie regula pentru a-l menține sigur, iar reglementarea o excepție bine cântărită pentru a asigura șanse egale și a evita excesele, amenințările sau controlul”, a mai transmis Victor Negrescu.

Europarlamentarul de Alba a manifestat interes constat față de digitalizate. Reamintim că în urma demersurilor sale, în bugetul european din 2021, au fost alocate 7,8 milioane de euro pentru proiecte pilot inițiate în domeniile digitalizare, educație și antreprenoriat. Finanțarea europeană pentru proiecte pilot care vor fi inițiate în aceste trei domenii, afectate de pandemie, poate fi atrasă de către statele membre, inclusiv de România, iar beneficiarii pot fi și din județul Alba.

La nivelul unor instituții publice din județul nostru se resimte o nevoie acută de digitalizare. Odată cu apariția pandemiei, cozile s-au mutat din fața ghișeelor, în fața instituțiilor publice, iar contribuabilii sunt nevoiți, uneori, să aștepte câteva ore pentru plata unor taxe sau ridicarea unor documente.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24062 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*