Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a convins Parlamentul European să solicite fonduri mai mari pentru educație

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a convins Parlamentul European să solicite Comisiei Europene o alocare financiară mai consistentă pentru Educație având în vedere că există elevi care nu au acces la tablete, calculatoare sau internet și, în actualul context epidemiologic, nu le este asigurat accesul la educație.

”Educația trebuie să devină o prioritate, iar acest drept presupune investiții suplimentare în calitatea actului educațional. Pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de un parteneriat cu elevii, studenții, părinții și profesorii, dar și cu autoritățile locale și centrale preocupate în a găsi soluții. Toți europenii trebuie să aibă acces la educație de calitate iar pentru acest lucru Uniunea Europeană trebuie să accelereze realizarea Zonei Europene de Educație”, a spus Victor Negrescu.

În județul Alba, peste 6% dintre elevii cuprinși în sistemul de învățământ preuniversitar, nu au calculatoare, tablete sau internet pentru a urma cursurile online.

La inițiativa europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, Comisia pentru Educație și Cultură din Parlamentul European a adoptat rezoluția „Viitorul educației europene în contextul Covid-19”, prin care se cere Comisiei Europene și statelor membre asigurarea accesului la educație și formare de calitate pentru toți elevii, studenții și cetățenii europeni.

Documentul este extrem de important, inclusiv pentru județul Alba, în contextul în care solicită Comisiei Europene o intervenție hotărâtă, inclusiv sub forma unor alocări financiare mai consistente, pentru a susține sistemul de educație, pentru a reduce decalajele dintre regiuni și statele membre, precum și pentru a asigura accesul tuturor elevilor, studenților și cetățenilor europeni la educație și formare de calitate.

”Toți copiii din Europa trebuie să aibă acces la școala online. Acest lucru înseamnă investiție în infrastructura educațională, investiții în conexiune la interne sau în programe adaptate pentru nevoile elevilor și ale părinților. De asemenea, trebuie să pregătim profesorii, trebuie să investim în părinți, trebuie să avem un software adaptat, trebuie să avem o practică, un format adaptat procesului educațional. Am solicitat ca în planul european de relansare să existe o alocare specială pentru Educație”, a mai spus Victor Negrescu.  

Activitatea europarlamentarului de Alba, privind promovarea educației la nivel european, a fost apreciată inclusiv de către vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Oficialul european a menționat contribuția lui Victor Negrescu, privind susținerea educației, în intervenția pe care a avut-o în cadrul Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*