Europarlamentare, EXIT-POLL: Alianţa PSD-UNPR-PC- peste 41%, PNL – între 13,3 şi 14,92%, PDL – între 10 şi 12%. Reacțiile politicienilor din Alba

votPotrivit rezultatelor exit-poll-urilor efectuate de CURS, CSCI, Operation Research și IRES, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cele mai multe procente la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai, (între 41 şi 43%). Urmează PNL, care a obţinut între 13,3 şi 14,92% şi PDL, care a obţinut între 10 şi 12% din voturi.

REZULTATE Exit-poll CURS Avangarde, difuzat de TVR1

PSD-UNPR-PC: 41,01%, PNL: 14,92%, PDL: 11,82%, UDMR: 7,1%, PMP: 6,7%, Mircea Diaconu: 5,91% din voturi

REZULTATE Exit-poll IRESdifuzat de DigiTV

PSD-UNPR-PC: 41%, PNL: 14 %, PDL: 10%, PMP: 6%, Mircea Diaconu: 5%

REZULTATE Exit-poll Operations Research difuzate de Antena 3

PSD-UNPR-PC: 42,4%, PNL: 13,3%, PDL: 11,5%, PMP: 6,3%, UDMR: 6,2%, Mircea Diaconu: 4,3%

REZULTATE Exit-poll CSCI difuzat de RTv

PSD-UNPR-PC: 43 %, PNL: 14 %, PDL: 12%, PMP: 7%, UDMR: 6 %, Mircea Diaconu: 4%

alegeri europarlamentare 09Bucurie mare la sediul PSD din Alba Iulia.

Liderii social democrați, implicași și în numărătoarea paralelă, sunt cât se poate de optimiști în ceea ce privește rezultatele obținute la nivelul județului. „Rezultatele sunt unele foarte bune. Noi suntem extrem de optimiști că și județul Alba rezultatele vor fi bune. Ce ne bucură cel mai mult, este că locul 17, așa cum am promis alegătorilor din județul Alba, va fi un loc eligibil și reprezentaqt de Victor Negrescu. Așteptăm până se totalizează rezultatele din fiecare secție de vot. Ele vor fi centralizate la nivelul partidului și atunci vom putea declara mai mult. Deocamdată suntem doar optimiști.”, a declarat Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba.

alegeri europarlamentare 08Mircea Hava și Ion Dumitrel își doresc unificarea dreptei

La sediul PDLdin Alba Iulia, Mircea Hava și Ion Dumitrel au urmărit împreună rezultatele exit-poll-urilor. „Sunt rezultatele pe țară, ne așteptam la un pic mai mult, noi discutam de la peste 15%. Dacă nu ne „trezim”, de mâine, nu va fi bine pentru țară. Sunt hotărât eu, Dumitrel, Pereș să mergem până la capăt și să adunăm dreapta. Discuții la nivel local avem de mult timp dar dacă nu vor înțelege la București că trebuie să se unească dreapta, poate facem ceva la nivel regional” a declarat Hava. La rândul său, Ion Dumitrel este adeptul unei soluții politice care să reprezinte o opoziție puternică în fața Alianței PSD-UNPR-PC. „Mi-aș dori ca dreapta să se unească mâine. Mai trebuie însă să avem lideri naționali responsabili. Vă spun că cea mai mare bucurie a PSD e că a împrăștiat dreapta a afirmat Dumitrel.

alegeri europarlamentare 04Florin Roman dă asigurări că va munci și mai mult pentru proiectele Albei

Președintele Florin Roman a afirmat că rezultatele finale ale alegerilor vor fi mult schimbate față de ceea ce s-a anunțat duminică la ora 21.00 pe canalele de informare. Roman a postat pe contul său de facebook următorul mesaj: „Multumesc tuturor celor care azi au ieșit la vot, colegilor, prietenilor si sustinatorilor. Am simțit astăzi sprijinul vostru si va asigur ca voi munci si mai mult pentru proiectele Albei. Un cuvânt aparte pentru echipa de campanie: a fost cea mai frumoasa si cea mai buna. Am facut tot ceea ce depinde de noi! Vă multumesc si continuăm lupta!”

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22878 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*