EURES și programul Your first EURES job vin cu SPRIJIN FINANCIAR pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate

seminar eures 08În cursul zilei de marți, 5 aprilie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a avut loc „Seminarul de informare EURES, dedicat studenților și tinerilor absolvenți – Promovarea programului Your first EURES job, promovarea rețelei EURES și prezentarea condițiilor de muncă în Marea Britanie”.

La seminarul susținut de Sorin Lazăr, Directorul Executiv Adjunct AJOFM Alba, consilierul EURES, Simona Iosep și Ileana Stănică, Atașat pentru probleme de muncă și sociale, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au participat mai mulți studenți din cadrul universității.

seminar euresMai jos găsiți mai multe detalii privind rețeaua EURES și programul Your first EURES job prin care, atât persoanele în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorii, pot primi SPRIJIN FINANCIAR.

Ce este EURES?

EURES este rețeaua formată din Serviciile Publice de Ocupare din țările Spațiului Economic European (SEE), inclusiv Elveția, precum și alte instituții cu preocupări în ocuparea forței de muncă, cum sunt sindicatele și organizațiile anajatorilor, sub auspiciile Comisiei Europene.

Eures oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor o varietate de servicii de calitate precum:

  • Obținerea unui loc de muncă în condiții sigure, facilitând întâlnirea dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori recomandați de rețeaua EURES din statele membre UE
  • Servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate
  • Oferirea de informații detaliate asupra locurilor de muncă adecvate și despre condițiile de viașă și muncă din alte state
  • Asigurarea unui grad ridicat de transparenșă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncp pot accesa website-ul oficial anofm.ro/eures unde sunt afișate locurile de muncă vacante din EU și SEE, datele de contact ale consilierului Eures responsabil de oferta respectivă și datele de contact ale angajatorului
  • Organizarea de burse de către Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă la solicitarea partenerilor EURES externi

Cine poate beneficia de serviciile EURES?

EURES se adresează atât solicitanţilor de locuri de muncă interesaţi se deplasează în altă ţară pentru un loc de muncă sau de studiu, precum şi angajatorilor care doresc să recruteze personal din străinătate.

seminar eures 09Consilierii EURES

EURES oferă o reţea de consilieri care pot acorda solicitanţilor de locuri de muncă şi angajatorilor informaţii, ajutor şi asistenţă, prin intermediul unor contacte personale. Consilierii EURES sunt specialişti instruiţi şi care oferă cele trei servicii EURES de bază, adică informaţii, orientare şi plasament, atât solicitanţilor de locuri de muncă, cât şi angajatorilor interesaţi de piaţa de muncă europeană. În cadrul rețelei își desfășoară activitatea 1 EURES manager și 43 de consilieri EURES: câte unul în fiecare agenție județeană de ocupare a forței de muncă, unul în cadrul AMOFM și unul în cadrul ANOFM.

Date contact consilier în județul Alba

Telefon: 0258.811.470

E-mail: ab_eures@ajofm.anofm.ro

Atenție! EURES este un serviciu gratuit, atât pentru solicitanţii de locuri de muncă, cât şi pentru angajatori, sub rezerva condiţiilor stabilite de fiecare membru EURES.

Baza de date EURES

Baza de date EURES cu locurile de muncă vacante se actualizează zilnic. Informaţiile despre tendinţele de pe piaţa muncii şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă se actualizează periodic de către corespondenţii naţionali ai EURES.

Portalul EURES oferă nu numai informaţii despre locurile de muncă vacante în Spaţiul Economic European şi Elveţia, ci şi informaţii despre tendinţele de pe piaţa muncii din toate ţările şi regiunile SEE, informaţii practice despre condiţiile de viaţă şi de muncă în Europa, precum şi o bază de date on-line cu CV-urile solicitanţilor de locuri de muncă.

Mai multe despre EURES puteți găsi AICI

My EURES

EURES „Căutarea unui loc de muncă” este disponibil tuturor utilizatorilor, chiar dacă nu sunt înregistraţi pentru un cont „My EURES”. Înregistrarea în „My EURES” vă oferă totuşi servicii în plus:
– vă puteţi introduce propriul CV, având posibilitatea să fiţi selectat de angajatori potenţiali,
– vă puteţi crea propriul CV în orice limbă a UE, iar acesta poate fi tradus cu uşurinţă în alte limbi
– vă puteţi defini şi stoca propriile profiluri „Căutarea unui loc de muncă” şi să primiţi e-mailuri de avertizare în momentul în care apar posturi corespunzând profilului dvs.

seminar eures 04Your first EURES job (YFEJ)

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Serviciul Public de Ocupare al României /EURES România este co-aplicant în cadrul proiectului UE „Primul tău loc de muncă EURES – Schema de Mobilitate pentru anumite grupuri ţintă” până în luna ianuarie 2017. Serviciul Public de Ocupare al Suediei/EURES Suedia este administratorul și principalul aplicant al proiectului.

Proiectul este implementat de 8 țări diferite, acestea formând un consorțiu: Suedia, Slovenia, Irlanda, România, Danemarca, Finlanda, Portugalia și Azore. Proiectul acoperă toate țările UE28 AELS/Spațiul Economic European ( Islanda și Norvegia). Proiectul sprijină numai locurile de muncă, nu şi stagiaturile şi stagiile de ucenicie.

Sprijin financiar prin Your first EURES job

Puteți aplica pentru a obţine sprijin financiar dacă sunteți chemați să mergeți la un interviu de angajare într-o altă țară UE AELS / SEE (Islanda și Norvegia). Și dacă vă angajați și vă mutați în una dintre aceste țări, puteți aplica pentru sprijin financiar în vederea stabilirii în noua țară. Alte măsuri de sprijin pentru care puteţi aplica, sunt: recunoașterea calificărilor; curs de limbă; alocație suplimentară pentru relocare.

Câteva criterii care trebuiesc îndeplinite:

– în vârstă de 18-35 ani

– cetățean al unei țări UE AELS/SEE ( Islanda și Norvegia)

– rezident legal într-o țară UE AELS/SEE ( Islanda și Norvegia) și să aplicați pentru un loc de muncă într-o altă țară UE AELS/SEE ( Islanda și Norvegia)

Pentru a aplica şi pentru mai multe informații privind aplicaţiile, accesați AICI și AICI.

YFEJ oferă beneficii angajatorilor

Puteți aplica pentru sprijin financiar, atunci când angajați un tânăr cu vârstă între 18-35 ani din altă țară UE AELS/SEE (Islanda și Norvegia). Sprijinul financiar se acordă pentru cursuri de limbă, program de integrare sau pentru formare la locul de muncă

Valoarea sprijinului financiar depinde de țara în care oferiţi locul de muncă.

Puteți contacta un consilier EURES pentru a obține ajutor în ceea ce privește recrutarea.

Câteva criterii care trebuiesc îndeplinite:

– sunteți o companie/organizație mică sau medie (IMM), cu maximum 250 de angajați

– sunteți înregistrat legal în oricare dintre țările UE28 AELS/SEE (Islanda și Norvegia)

– persoana pe care o angajați are vârsta între 18-35 ani și este cetățean într-o altă țară UE AELS/SEE (Islanda și Norvegia)

– locul de muncă pe care îl oferiţi este pentru o perioadă de minimum 6 luni

– oferiți salarii și condiții de muncă care sunt în conformitate cu legislația naţională și practica de pe pieței muncii, precum acordurile colective sau salariul minim pe economie

– programul de lucru trebuie să fie de cel puțin 50% dint-o săptămână de lucru normală

– nu oferiţi un loc de muncă într-o țară și apoi trimiteţi angajatul să lucreze într-o altă țară, așa-numiții lucrători detașați

– programul de integrare trebuie să înceapă în primele 3 săptămâni de muncă ale noului angajat.

Pentru a aplica şi pentru mai multe informații privind aplicaţiile, accesați AICI și AICI

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17500 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*