Ești din Alba și îți cauți un loc de muncă? Află cum TREBUIE să te îmbraci la interviu pentru a obține jobul!

Criza economică, prin care trece întreaga lume, are efecte negative asupra multor oameni. Unii au rămas șomeri, altora le-a fost redus salariul, iar sfârșitul acestei perioade critice nu se știe când va veni. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație și cauți un job nou sau doar o modalitate de a obține venituri suplimentare, pe lângă salariu, trebuie să începi să aplici la cât mai multe anunțuri de angajare, iar când vei fi chemată la interviu, asigură-te că ai o apariție impecabilă.

Specialiștii în resurse umane au dezvăluit faptul că primele 30 de secunde ale întâlnirii cu un candidat pot face diferența. Într-un timp atât de scurt, este evident că prima impresie se bazează, într-o mare măsură, pe imaginea afișată, astfel că ținuta vestimentară este un rol esențial, așa că, pentru a avea cât mai multe șanse de reușită, trebuie să pui accentul pe acest detaliu.

Companiile s-au adaptat restricțiilor privind interacțiunea dintre oameni, așa că multe interviuri se desfășoară acum online, prin intermediul tehnologiei. Chiar dacă nu ești față în față cu un recrutor, tot trebuie să acorzi atenție aspectului fizic, care trebuie să fie cât mai îngrijit. În plus, pentru aceste întâlniri video, ar fi bine să ții cont și de anumite sfaturi, pentru a fi sigură că nu ai surprize neplăcute.

Iată câteva idei de ținute, în funcție de domeniul în care vrei să te angajezi, pentru a obține jobul mult dorit: 

La o multinațională

O astfel de companie nu are, în general, restricții foarte dure în privința vestimentației, aceasta trebuind să fie, în primul rând, decentă. Totuși, pentru interviul de angajare, ai putea înlocui blugii cu o pereche de pantaloni de stofă, combinați cu o bluză lejeră, cu un model vesel. Pantofii pot fi unii cu toc, dar nu foarte înalt, iar dacă nu ești obișnuită cu acest tip de încălțăminte, poți opta și pentru o pereche mai comodă. 

La un birou de avocatură

În acest domeniu, stilul elegant este aproape obligatoriu, deoarece avocații doresc să aibă o imagine cât mai bună. Dacă te prezinți, într-un astfel de mediu formal, îmbrăcată cu o ținută casual, vei părea dezinteresată de acel job. Așadar, pentru o apariție perfectă, alege o rochie office, până la genunchi, purtată cu un cardigan simplu sau un costum alcătuit din pantaloni eleganți, cămașă simplă și sacou asortat. 

La un studio de videochat

Interviurile la o agenție de videochat sunt, de regulă, foarte relaxate, accentul fiind pus pe atitudinea și personalitatea ta. Dacă te interesează mai multe detalii, accesând link-ul, vei afla răspunsurile la întrebările despre un astfel de job. Outfitul poate fi compus dintr-o fustă scurtă și un tricou colorat sau o pereche de jeanși, împreună cu o bluză îndrăzneață. Dacă vrei să porți sandale, asigură-te că ai pedichiura impecabilă, deoarece, în acest domeniu, trebuie să fii mereu aranjată și îngrijită. 

În concluzie, alegerile vestimentare sunt foarte importante, deoarece, prin intermediul lor, poți influența în mod pozitiv sau negativ părerea angajatorului despre tine. Bineînțeles, este de dorit ca ținuta pe care o porți la interviu să fie una în care să te simți bine și să nu iasă în evidență faptul că acela nu este stilul cu care ești obișnuită. 

Starea pe care hainele ți-o oferă îți poate spori încrederea în tine, având rezultate mult mai bune sau te poate intimida, făcând dificilă comunicarea liberă în fața recrutorilor. De aceea, cel mai bine este să porți mereu îmbrăcămintea care te reprezintă, dar să îți adaptezi stilul la cerințele joburilor pentru care mergi la interviu. 

Sursa foto: unsplash.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*