Eroi nevăzuți din Alba, în lupta cu COVID-19. Noi mărturii ale asistentei Marcela Vîlcan, de la secția de Boli Infecțioase

Jurnal COVID-19 – Colaborare, gândire, rigurozitate, viteză

Suntem cazul norocos, deoarece avem linie de testare COVID-19 în județ. Acest lucru ne-a ajutat și ne ajută enorm să ne organizăm, deoarece avem rezultatele rapid (cel târziu a doua zi de la recoltare).

Și pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim DSP ului Alba, care, la fel ca și noi, nu are sâmbătă, nu are duminică. Colegele noastre din laboratorul DSP Alba sunt eroinele nevăzute în lupta pe care cu toții o ducem în aceste timpuri. Lucrează într-un program infernal (minim 10-12 ore / zi) pentru ca noi, restul, să știm ce avem de făcut, pentru a ști cum abordăm mai departe pacientul. RESPECT!

Alți eroi nevăzuți ai luptei pe care o ducem sunt infirmierele și îngrijitoarele de curățenie. Odată venite rezultatele pacienților, începe reorganizarea.

Pacienții considerați suspecți până la aflarea rezultatelor, în funcție de cum ies acestea, sunt mutați, fie în alte saloane, fie în alte secții/spitale, fie externați.

Acum, își intră în rol colegele noastre, cadrele auxiliare : curățenie, dezinfecție…. viteză, pentru a elibera cât mai repede posibil saloanele, pentru a putea primi alți pacienți, în condiții de siguranță pentru aceștia.

Rulajul este infernal. Indiferent de ora din zi sau din noapte, la aflarea rezultatelor, aceste lucruri trebuie făcute rapid și corect.

Infirmierele și îngrijitoarele de curățenie sunt o verigă extrem de importantă în cadrul echipei medicale și pentru munca pe care o depun, mă înclin în fața lor. RESPECT!

Alți eroi nevăzuți sunt colegii noștri, dezinfectorii (agenți DDD), care sunt la dispoziția spitalului 24/24. Dacă la ora 2.00 noaptea sunt sunați pentru a face dezinfecția aeromicroflorei, ei vin la datorie! RESPECT!

Un ultim gând :

CURAJ, DRAGII MEI COLEGI!
TOTUL VA FI BINE! 

Marcela Vîlcan, asistent-șef, secția de Boli Infecțioase din cadrul SJU Alba Iulia

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*