Emoții și amintiri la Colegiul „HCC” din Alba Iulia. Profesorul Nicolae Ota și-a lansat cartea intitulată „Paranteze. Memoriile unui dascăl nonconformist”

carte nicolae ota 24Vineri seara, într-o atmosferă plină de emoție, amintiri și zâmbete, la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a avut loc un eveniment deosebit. Nicolae Ota, unul din cei mai îndrăgiți profesori din Alba, a adus în fața foștilor elevi, foștilor colegi, a cadrelor didactice, scriitorilor, a prietenilor și a tuturor celor prezenți, cartea sa intitulată „Paranteze. Memoriile unui dascăl nonconformist”. Evenimentul a fost deschis de directorul colegiului, Valer Cerbu, care a vorbit foarte frumos despre Nicolae Ota și despre ceea ce a lăsat în urma lui la „HCC”.

„Paranteze. Memoriile unui dascăl nonconformist” este o carte despre învățături de viață și amintiri din viața profesorului. Scrisă în șase pași, cartea este dedicată lui Radu Ota, fiul dascălului Ota.

„Este mai mult decât o carte de literatură de frontieră. Este o carte cu învățături de viață. Asemenea bibliei, în carte se regăsește discipolul, maestrul și ucenicul. Realitatea cărții lui Ota nu poate fi mascată”, a spus profesorul și prietenul dascălului Ota, Ironim Muntean.

„Cartea se situează la granița dintre documentar și literar. Nicolae Ota are calități de jurnalist și publicist, dapt care reiese din carte.”, au fost unele din cuvintele lui Gheorghe Jurcă.

Nicolae Ota a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă editarea cărții. Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18449 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*