Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, premiați la concursul „România – cultură, turism, tradiție” desfășurat la Baia Mare

concurs baia mareDouă echipaje de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, au participat la concursul  regional cultural artistic „România – cultură, turism, tradiție” de la Baia Mare în perioada 10-12 iunie. Elevii s-au înscris la ambele secțiuni turism-cultură și tradiții gastronomice, coordonați de profesorul Cetean Emil și au obținut patru premii importante: locul I și al III-lea la turism-cultură și locul II și mențiune, la gatronomie-tradiție.

Echipa formată din Ordean Oana, Măhăra Cătălina, Oancea Denisa, Racz Katheleen și cea compusă din Trifan Maria, Șușman Diana, Buda Maria, Toderean Maria au avut de trecut fiecare, pentru ambele secțiuni, câte două probe, una teoretică și una practică. La secțiunea de turism elevele au realizat un circuit turistic de o săptămână, pe zile și pe ore, astfel încât acesta să fie realizabil în mod real. De asemenea, o condiție esențială a fost existența în cadrul circuitului a unor obiective turistice naturale și antropice și cuprinderea a cel puțin trei forme de turism. La secțiunea gastronomie, elevele au prezentat trei materii prime cu caracter general și două materii prime cu specific local din zona pe care și-au ales-o. Astfel prima echipă albaiuliană a prezentat lurda și ciuperca de pădure și ce de-a doua carnea de vânat și oțetul de mere. Echipele din 14 unități de învățământ din Iași, Suceava, Baia Mare, Cavnic, Cluj, Dej și Alba Iulia s-au luptat pentru premii încercând să convingă juriul că au temeinice cunoștințe teoretice. Elevele de la Colegiul Economic din Alba Iulia au reușit performanța de a aduce acasă premii premii și s-au bucurat că au contribuit și ele la promovarea arealului nostru geografic și la păstrarea tradițiilor culinare românești. Participarea elevilor s-a realizat în cadrul proiectului POSDRU /161/2.1/G/141473, Un alt viitor mai bun pe piaţa muncii! prin care elevii sunt ajutați să dobândească noi cunoștințe și deprinderi în domeniul pe care îl studiază.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23177 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*