Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, premiați la Cluj în cadrul Concursului Regional România Turistică

Mircea Trifu

Concursul Regional România Turistica 2Trei echipe de elevi ai colegiului albaiulian au obținut un loc II, trei locuri III și o mențiune la Concursul Regional România Turistică. Cea de-a a III- a ediție a concursului a fost organizată în data de 7 aprilie 2015, de către Colegiul Tehnic Napoca din Cluj Napoca.

Elevii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au obținut mai multe premii: locul III la secțiunea ”Hotelierii știu și câștigă” echipa din clasa a X a E (Mara Matias, Miclea Sebastian, Lupean Ioana) coord de prof. Beca Felicia,   locul III la secțiunea ”Circuit turistic” și mențiune la secțiunea ”Specific local”, echipa din clasa a IX a E (Marina Florina, Șusman Diana), coord. de prof. Pintea Eva și locul II la secțiunea ”Circuit turistic” și locul III la secțiunea ”Specific local” echipa clasei a IX-a D (Ordean Oana, Turc Iulia), coord. de prof. prof. Dincă Cristian.

La clasa a IX-a, concursul a avut două secțiuni. Fiecare echipă formată din 2 elevi a trebuit să realizeze un circuit turistic, conform regulamentului. Proba la cea de-a doua secțiune a doua a constat în prezentarea unui element de specificitate locală din zonele vizitate în cadrul circuitului. Acest element de specificitate a constat într-un obicei tradițional, un preparat culinar tradițional, sau portul popular tradițional local, prezentat de către elevi.

La clasa a X-a concursul denumit „Hotelierii știu și câștigă” a presupus evaluarea competențelor aferente modulelor Servicii hoteliere și Calitatea serviciilor hoteliere. Concursul constă în extragerea unui număr de 5 întrebări de către membrii echipei și rezolvarea acestora în fața juriului, care va nota acuratețea și veridicitatea răspunsului.

Concursul s-a adresat elevilor claselor a IX-a și a X-a specializarea Turism și Alimentație public și s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice –Universitatea Dimitrie Cantemir Cluj -Napoca și agenți economici de profil din Cluj-Napoca.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*