Elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare de lingvistică și „Lectura ca abilitate de viață”

olimpici colegiul militarColegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia dă dovadă și în acest an școlar de exemple de bune practici educaționale prin rezultatele obținute de elevi la olimpiadele școlare desfășurate până în prezent.

Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de lingvistică, olimpiade interdisciplinare, sunt menite să dezvolte elevilor capacităților creatoare, să le valorifice pasiunea pentru lectură, abilitățile comprehensive, de analiză și interpretare a textelor literare, nonliterare, modale, precum și raționamentul logic sau descifrarea codurilor lingvistice.

Elevii au demonstrat pasiune în tot ceea ce au întreprins și, învățând din profesionalismul cadrelor didactice care i-au îndrumat (profesor Teodora Dăncilă, profesor Cosmina Mircea și profesor Simona Mureșan), au obținut rezultate deosebit de frumoase, trei dintre ei calificându-se la etapa națională a acestor olimpiade.

olimpici colegiul militar 1La olimpiada ,, Lectura ca abilitate de viață”, adăugăm în palmaresul rezultatelor înregistrate în anii școlari anteriori, un număr de 6 premii și mențiuni, după cum urmează: eleva fruntaș Balea Bianca (XA) s-a clasat pe locul I, calificându-se la etapa națională iar eleva caporal Argatu Ioana (XI E) a obținut premiul III. La aceeași disciplină s-au obținut și patru mențiuni: elevele fruntaș Geică Cristina (X D) și Câmpean Maria (X B), eleva Tomoiagă Ioana (IX B) și elevul plutonier-major Crețu Cosmin (XII B).

Și olimpiada de Lingvistică ne-a încununat cu două calificări la etapa națională: elevul Rodilă Andrei (IX E) clasat pe locul I la etapa județeană și cu cel mai mare punctaj obținut la secțiunea de performanță, iar elevul sergent-major Știucă Nicușor (XII A) clasat pe locul al II-lea la aceeași etapă. Reușita lor este secondată de cea a colegilor Oprea Gabriel (XI C), clasat pe locul al III-lea, iar Sava Iza (X C) a obținut mențiune.

Așadar, prin pasiune și perfecționare continuă se obțin rezultate remarcabile, prin intermediul cărora se confirmă, încă o dată, că liceul militar albaiulian este o școală a performanței.

Text: Profesor Simona Mureșan

Foto: Daniela Filimon

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*