Elevă a Colegiului „HCC” din Alba Iulia, zeci de medalii la gimnastică ritmică. Alexandra Pavel e născută în Spania și a revenit, de curând, în România

Alexandra Pavel s-a născut în Spania și la vârsta de 5 ani a început sportul cu care se identifică cel mai mult și care a devenit parte din viața ei: gimnastica ritmică.

“De când eram mică am avut întotdeauna un vis, acela de a deveni un idol și de a fi recunoscută pentru munca și pasiunea depuse. Îmi amintesc mereu momentul în care am câștigat prima medalie. Atunci am simțit că pot deveni o mare gimnastă și așa a fost. De când am început, m-am antrenat ore întregi, în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de duminică. Dimineața mă trezesc la ora șase, iar după școală merg la antrenamente. Timpul rămas îl dedic studiului care, uneori, se prelungește până noaptea târziu.”, povesește Alexandra.

În momentul de față, ea are în jur de cincizeci de medalii și patru cupe. A participat la concursuri naționale și internaționale, terminând în primele patru locuri, cu rezultate bune. Este legitimată atât în cadrul federației de profil din România, cât și a celei din Spania. A. În prezent face parte din clubul CSȘ Triumf București, unde se antrenează alături de Doina Firica, maestru emerit și de coregrafa Mihaela Cigăreanu. 

“În prezent, mă pregătesc la București pentru campionatele naționale din 24-26 septembrie. Eu și părinții mei ne-am mutat în România în urmă cu două luni. Sunt elevă a Colegiului Național Horea Closca și Crișan” din Alba Iulia iar în viitor doresc să am propriul meu club în Orașul Unirii. Vreau să realizez visele copiilor pasionați de acest sport, să fiu un model pentru ei și să le arăt că  orice muncă își are răsplata. Fiindcă nu contează cât de greu este, contează efortul pe care îl depui. Gimnastica ritmică e un sport în care sentimentele și emoțiile tale pot fi reprezentate într-un dans de un minut și jumătate, în care poți folosi diferite aparate, cum ar fi cercul, panglica, măciucile, mingea și coarda. Îi mulțumesc unuia dintre prietenii mei care mi-a făcut cunoștință cu această lume magnifică.„, spune Alexandra.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26798 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*