După 23 de ani

Instantaneele de mai jos au fost surprinse de Nicu Murgășanu, albaiulianul care a avut bunătatea și amabilitatea să le ofere către publicare Revistei ProAlba și site-ului proalba.ro. Sunt imagini unice de la Alba Iulia, din timpul Revolutiei. Mai exact, din ziua de 22 Decembrie, 1989. Sunt fotografiile care ne vorbesc acum, după 23 de ani, despre curajul celor care au ieșit în stradă ca să se împotrivească sistemului totalitar.

“Se apropia Crăciunul, toţi eram înfriguraţi şi aproape înfometaţi. Eram trişti şi deprimaţi, visam căldură în apartamente şi apă caldă în vană. Ne săturasem de beznă, uram cozile interminabile şi cartelele care ne dădeau dreptul să mâncăm atât cât să nu murim de foame. Detestam securitatea represivă şi partidul comunist. În dimineaţa zilei de 22 decembrie, 1989, am ieșit pe străzi cu un curaj inconştient şi nebun. Timişoara vuia, ţara fierbea. Sosise si rândul Alba Iuliei. Restul este istorie…” (Nicu Murgășanu)

Cele aproape 100 de fotografii făcute de Nicu Murgășanu în 22 decembrie, 1989, la Alba Iulia, le puteti vedea, mare parte in exclusivitate, AICI.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23587 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*