Zgonea, la Roşia Montană: Cred că statul e capabil să protejeze mediul și să genereze locuri de muncă

zgonea minaPreşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, duminică dimineaţă, la Roşia Montană, unde urmează să viziteze carierele din zonă împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Sindicatului „Viitorul Mineritului”. Zgonea a fost aşteptat de primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, şi de liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, cu care a discutat în sediul primăriei. De asemenea, în faţa primăriei se aflau şi câteva zeci de persoane, susţinătoare ale proiectului de la Roşia Montană. Zgonea a declarat, după întâlnirea cu autorităţile locale, că le-a cerut acestora să aibă o atitudine independentă în momentul în care parlamentarii vor veni la Roşia Montană, începând de săptămâna viitoare, scrie Mediafax. Vor fi mai multe vizite aici, va trebui să fiţi atenţi şi să le explicaţi tuturor şi avantajele şi dezavantajele şi ce se întâmplă cu zona. Rugămintea e să le faceţi un bilanţ al evoluţiei societăţii în zona aceasta/vizita să reprezinte un minim pentru parlamentarii care vor veni aici pentru documentare, inclusiv pentru membri comisiei speciale pentru Roşia Montană”, le-a spus Zgonea reprezentanţilor autorităţilor locale.

Declarații Zgonea:

zgonea mina 1„Eu cred ca, cunoscandu-l pe Crin Antonescu, cred ca domnia sa trebuie sa fie un presedinte al tuturor, si poate ca ar trebui sa-si gaseasca timp, ca presedinte al Senatului, al doilea om in statul roman, sa vina aici. Eu stiu ce fel de om este, ii apreciez familia, si cred ca este un om cu suflet extraordinar, cu suflet mare, care poate sa inteleaga ca nu doar cei din marile orase ne voteaza pe noi, ci si cei de aici, din micile orase, din comunitati in care somajul nu este cel declarat, de 7-8%, el poate atinge si 9-10%. E important pentru domnia sa sa asculte vocea tuturor, azi sa vina in zona asta, maine sa mearga in alta zona in care exista o alta activitate care a fost inchisa si careia trebuie sa ii gasim o solutie. Toti acesti oameni trebuie sa vada in Crin Antonescu un presedinte al romanilor. Daca nu vad acest lucru, va fi foarte dificil sa ii convingem sa vina la vot. Testul pentru toti sunt europarlamentarele”

zgonea mina 2„Cei care sunt impotriva sa vina si aici, sa vina si in Parlament, alaturi de cei care sustin proiectul ca sa-i convinga pe cei care sunt parlamentari ai statului roman, pentru ca fiecare deputat si senator trebuie sa asculte si parerile „pro” si parerile „contra” si daca putem sa generam locuri de munca si sa protejam mediul suntem cu adevarat un stat european. Daca blocam fiecare investitie avem o problema. Dupa ce blocam Rosia Montana, vom bloca si altele. Ganditi-va la Remin Baia Mare, la exploatarile miniere din zona Gorjului, Valcea si alte zone. Trebuie sa fim foarte atenti, este o batalie pentru locuri de munca in toata lumea si eu cred ca statul roman este capabil sa fie un stat european, sa protejeze mediul si in acelasi timp sa genereze locuri de munca. Asta am auzit pana acum la cei care sustin proiectul”

Prezent sâmbătă la Alba Iulia, Zgonea afirmase că nu crede în varianta potrivit căreia proiectul privind Roşia Montană va fi mărul discordiei care să ducă la ruperea USL, dar a precizat că subiectul reprezintă o şansă pentru recredibilizarea Parlamentului

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*