Duminică: Părăstas de pomenire a marelui om politic Ion Rațiu, la Alba Iulia

ion ratiu„După o scurtă boală, Ion Raţiu moare la Londra, la 17 ianuarie 2000, înconjurat de familie. La dorinţa sa, este înmormântat în oraşul său natal, Turda.

Ca membru marcant al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, la 15 ani de la trecerea la Tatăl cel Ceresc a lui Ion Rațiu, duminică 18 ianuarie, la finalul liturghiei oficiate la Biserica Greco – Catolică din strada Septimius Severus, Alba Iulia, orele 11.15, va fi celebrat un parastas de pomenire. Statura demnă a lui Ion Rațiu se impune ca un exemplu de urmat nu numai pentru orice cetăţean al acestei ţări, cât mai ales pentru omul politic al zilelor noastre, aflat din păcate tot mai departe de valorile principiilor moralei creştine.

Este greu să umpli golul rămas după dispariţia lui. Ne-am străduit să continuăm ceea ce el a început, să ne potrivim aspiraţiile după normalitatea atât de aşteptată.

Poate alături de îndemnurile sale putem să fim mai pregătiţi faţă de provocările viitorului pe care le resimţim cu toţii. Acolo unde există ranchiună, ură, orgolii absurde şi interese personale, totul se transformă în haos.

Suntem compatrioţii lui Ion Rațiu şi trebuie să fim demni de amintirea sa şi să mergem pe drumurile deschise de el. Chiar dacă “cel mai bun președinte pe care ar fi putut să-l aibă România” a murit, gândirea sa va continua să trăiască întodeauna. Nu putem uita apelativul cu care ni se adresa de “albaiulienii mei”, figura calda și radioasă, gesturile prietenești pe care le avea când statea de vorbă cu țărăniștii din Alba, zonă apropiată de Turda, pe care a iubit-o atât de mult.

În veci pomenirea lui, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Alin Popa, președinte PNȚCD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17087 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*