Duminică: Concert simfonic la Alba Iulia. Pianistul Tadashi Imai și dirijorul Federico Crisanaz sunt invitații speciali

concert simfonic 06Duminică, 2 februarie, de la orele 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va avea loc primul concertul simfonic din 2014, organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Pe scenă va fi prezentă Orchestra de Cameră a județului Alba împreună cu doi invitați speciali și anume dirijorul Federico Crisanaz din Italia și pianistul Tadashi Imai din Japonia. Programul va fi unul cu totul special incluzând compoziția Divertimento în D Major KV 136 a lui W.A. Mozart, Concertul pentru pian și orchestră nr. 17 Sol Major KV 453 și Simfonia Nr. 45 în Fa# minor „Despărțirea” de J. Haydn. Federico Crisanaz a cântat în România de mai multe ori: la Tg. Mureş, Sibiu, Satu Mare, Cluj. Tadashi Imai este la al 6-lea concert la noi în țară.

concert simfonic 01De notat că cei doi muzicieni vor cânta la Alba Iulia pro-bono.

„Muzica clasică nu trebuie înțeleasă, ci trăită.”, a spus Liviu Cernat.

„Haydn şi Mozart sunt doi compozitori intuitivi, foarte naturali. Le spun oamenilor să vină deschişi, să aveţi încredere în Haydn şi Mozart.”, sunt cuvintele lui Federico Crisanaz.

Pianistul Tadashi Imai s-a arătat bucuros că se află în Alba Iulia. Acesta a vorbit despre prietenia dintre el de muzicianul Liviu Cernat (cei doi au fost colegi la Academia Regală de Muzică din Londra) „Ce ne leagă pe noi este în primul rând muzica, dar și personalitatea”, a spus Tadashi.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18661 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Am trait o seara minunata la ALBA IULIA.S-a intamplat gratie concertului sustinut de tanara noastra orchestra de camera a judetului ALBA ,inimosilor sai instrumentisti,care sunt fiecare un exemplu de daruire,talent si sacrificiu personal si chiar al familiilor lor.Prezenta ilustrului pianist japonez Tadashi Imai si gratie baghetei fermecate a dirijorului italian Federico Crisanaz,muzicii celor doi titani MOZART si HAYDN,ne-am hranit sufletul vreme de doua ceasuri cu muzica inaltatoare adusa din alte vremuri ,dar dedicata aceluiasi spirit de frumos la care tindem totii.Nu in ultimul rand multumiri Doamnei profesor Cezara Fit,care cu atata delicatete ne-a adus putin la ora de educatie muzicala,precum si organizatorilor evenimentului,Centrul cultural Augustin Bena si Consiliul Judetean Alba.Felicitari si sa fie un inceput bun,pentru noi toti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*