DSP Alba a finalizat ancheta la sala de evenimente ”Drumul Dragostei”. Mai mulți nuntași au ajuns la spital după ce au fost prezenți la o nuntă

dsp-albaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba a finalizat ancheta epidemiologică la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” de la Vințu de Jos, iar în urma controalelor inspectorii sanitari au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:

Detalii despre nuntașii ajunși la spital găsiți AICI

  • Lipsa evidenței zilnice a stării de sănătate a angajatiilor
  • Igienizare necorespunzatoare a spațiilor frigorifice
  • Vestiar utilizat și în alte scopuri (depozitare diverse)
  • Depozitare neconformă a produselor alimentare în spațiile frigorifice
  • Igienizare necorespunzatoare a spațiilor aferente blocului alimentar
  • Lipsă cursuri de igienă a personalului

Reamintim că o echipă a DSP Alba s-a deplasat la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, în data de 30 iulie și a demarat o anchetă epidemiologică, după ce mai multe persoane care au participat la o nuntă au necesitat îngrijiri medicale, prezentând probleme digestive, grețuri și vărsături.

S-au recoltat 13 teste de sanitație și 6 de pe tegumentele personalului, 3 AMF (determinare aeromicrofloră) și o proba de apă. S-au recoltat 11 exudate faringiene și 11 coproculturi de la angajați.

Din cele 13 teste de sanitație de pe suprafețe s-a stabilit că nouă depășesc limita admisă. Dintre cele șase probe biologice de pe tegumentele personalului, un angajat a prezentat stafilococ, iar dintre cele trei probe AMF (aeromicrofloră) două depășesc limita maximă admisă (au fost lucrate în laboratorul DSPJ Alba).

S-au recoltat patru probe alimentare din meniul servit (aperitiv rece garnitură, gustare caldă, ciorba țărăneasca de porc și prăjitura asortata). În toate patru s-a izolat stafilococ (probele au fost lucrate la laboratorul DSVSA Alba);

Pentru neconformitățile constatate, DSP a aplicat o amendă contravențională pe persoană juridică în valoare de 10.000 de lei conform HG 857/2011, art.43, lit.b. și a suspendat temporar activitatea în unitate până la remedierea deficientelor.

Miercuri, 9 august 2017, DSP Alba a obținut rezultatele de la recontrolul efectuat după igienizarea și dezifecția localului, urmând ca în zilele următoare unitatea să-și poată relua activitatea. Angajatul care a fost identificat cu stafilococ a fost transferat la un loc de muncă fără risc de contaminare alimentară.

Biroul de presă al DSP Alba

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *