DSP Alba a finalizat ancheta la sala de evenimente ”Drumul Dragostei”. Mai mulți nuntași au ajuns la spital după ce au fost prezenți la o nuntă

dsp-albaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba a finalizat ancheta epidemiologică la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” de la Vințu de Jos, iar în urma controalelor inspectorii sanitari au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:

Detalii despre nuntașii ajunși la spital găsiți AICI

  • Lipsa evidenței zilnice a stării de sănătate a angajatiilor
  • Igienizare necorespunzatoare a spațiilor frigorifice
  • Vestiar utilizat și în alte scopuri (depozitare diverse)
  • Depozitare neconformă a produselor alimentare în spațiile frigorifice
  • Igienizare necorespunzatoare a spațiilor aferente blocului alimentar
  • Lipsă cursuri de igienă a personalului

Reamintim că o echipă a DSP Alba s-a deplasat la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, în data de 30 iulie și a demarat o anchetă epidemiologică, după ce mai multe persoane care au participat la o nuntă au necesitat îngrijiri medicale, prezentând probleme digestive, grețuri și vărsături.

S-au recoltat 13 teste de sanitație și 6 de pe tegumentele personalului, 3 AMF (determinare aeromicrofloră) și o proba de apă. S-au recoltat 11 exudate faringiene și 11 coproculturi de la angajați.

Din cele 13 teste de sanitație de pe suprafețe s-a stabilit că nouă depășesc limita admisă. Dintre cele șase probe biologice de pe tegumentele personalului, un angajat a prezentat stafilococ, iar dintre cele trei probe AMF (aeromicrofloră) două depășesc limita maximă admisă (au fost lucrate în laboratorul DSPJ Alba).

S-au recoltat patru probe alimentare din meniul servit (aperitiv rece garnitură, gustare caldă, ciorba țărăneasca de porc și prăjitura asortata). În toate patru s-a izolat stafilococ (probele au fost lucrate la laboratorul DSVSA Alba);

Pentru neconformitățile constatate, DSP a aplicat o amendă contravențională pe persoană juridică în valoare de 10.000 de lei conform HG 857/2011, art.43, lit.b. și a suspendat temporar activitatea în unitate până la remedierea deficientelor.

Miercuri, 9 august 2017, DSP Alba a obținut rezultatele de la recontrolul efectuat după igienizarea și dezifecția localului, urmând ca în zilele următoare unitatea să-și poată relua activitatea. Angajatul care a fost identificat cu stafilococ a fost transferat la un loc de muncă fără risc de contaminare alimentară.

Biroul de presă al DSP Alba

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16222 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*