Dosar penal pentru un șofer ce transporta ilegal fructe și legume cu o mașină neînmatriculată

Mircea Trifu

transport ilegalPoliţiștii din Vinţu de Jos, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba, acţionând în cadrul planului de acţiune „Vatra 2013” , au oprit pentru control, miercuri, 18 septembrie, ora 06.15, pe DJ 107 C – Vinţu de Jos, o autoutilitară condusă de Claudiu C., de 41 de ani, din municipiul Mediaş, în care se transporta mai multe kilograme de legume şi fructe.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că borderoul de achiziţie a produselor transportate a fost întocmit fictiv, nefiind trecută nici o persoană la rubrica „vânzător”, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului, pentru „efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă, nu este dovedită, în condiţiile legii”, conform articolului 1 litera e, din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilice”, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 1.623 kg legume şi fructe, in valoare de 2.068 lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a I.P.J. Alba,  poliţiştii au stabilit că autoutilitara figurează ca fiind radiată din circulaţie din anul 2010, fapt pentru care conducătorului auto i s-a  întocmit un dosar penal, în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.85 alin. 1 OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*