Dorinel Bumb, angajat în cadrul Finanțelor Publice Alba, control judiciar pentru 60 de zile. Bărbatul, prins în flagrant în timp ce lua 3000 de lei de la un denunțător

bani

Luni, 10 octombrie 2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul functionarului public de la Finante Alba arestat pentru luare de mită, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia  formulată de inculpatul B.D.  împotriva măsurii arestării preventive pentru 30 de zile stabilită de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, a dispus punerea în libertate a inculpatului B.D. şi măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile împreună cu respectarea mai multor obligaţii stabilite în sarcina inculpatului B.D..

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz:

Admite contestaţia declarată de inculpatul B.D. împotriva încheierii penale nr. 175 din data de 04.10.2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Alba, în dosarul nr. 3841/107/2016. Desfiinţează încheierea penală contestată şi, judecând cauza: În baza art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu privire la arestarea preventivă a inculpatului B.D.. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 227 alin. 2 din Codul de procedură penală face aplicarea dispoziţiilor art. 202 alin. 4 lit. b din Codul de procedură penală şi a art. 211 din Codul de procedură penală şi dispune aplicarea faţă de inculpatul B.D. …..a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca inculpatul să respecte pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat; b)să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei; c)să se prezinte la organul de poliţie din Comuna A., conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul controlului judiciar inculpatul va respecta şi următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a Comunei A. decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se deplaseze în Municipiul S., judeţul Alba şi – să nu se apropie de martorii (…), ambii cu domiciliul în ….şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se va poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Poliţia Comunei A.. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 10.10.2016.   

 

Stirea inițială

În data de 3 octombrie 2016, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba l-au prins în flagrant pe B.D., referent în cadrul unei instituții publice, în timp ce primea suma de 3.000 lei de la un denunțător, pentru a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiilor de serviciu exercitate cu ocazia unei inspecții fiscale efectuată la un cabinet de avocatură în anul 2015. La aceeași dată, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore față de suspectul B.D., sub aspectul săvârşirii infracțiunii de luare de mită, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Denunțul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii S.J.A. Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz. În cauză s-a beneficiat de sprijinul I.P.J Alba – S.I.C.E, se arată într-un comunicat remis de către Direcția Generală Anticorupție.

Marţi ,  4 octombrie 2016, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a inculpatului B. D. pe o perioadă de 30 zile, de la data de 04.10.2016 până la 02.11.2016, inclusiv.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, a fost atacată cu contestaţie de către inculpat. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21072 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*