Dorin Nistor, primar: „Din drag de Sebeș, vă îndemn să participați la REFERENDUM!”

Mircea Trifu

Duminică, 27 mai 2018, va avea loc un referendum local privind consultarea cetățenilor Municipului Sebeș  cu privire la achiziționarea unui laborator mobil în vederea măsurării și monitorizării calității aerului din oraș.

În aceste zile, reprezentanți ai administrației locale și echipe de voluntari străbat orașul și le dau cetățenilor detalii despre cât de importantă este achiziționarea unui astfel de laborator mobil. De achiziționarea lui depinde însă o prezență masivă la vot a cetățenilor, în caz contrar referendumul neputând să fie validat. De aceea, spun autoritățile locale, oamenii din Sebeș trebuie să fie uniți și să meargă să își exprime, în mod democratic, opțiunea de a susține acest demers. „Pezența la referendum este importantă pentru validarea sa. Este dovada că suntem o comunitate care își cunoaște și își apără dreptul de a decide. Din drag de Sebeș, vă îndemn să participați la acest exercițiu de democrație locală.”, afirmă primarul Sebeșului, Dorin Nistor.
Textul continuă după materialul video

Vă reamintim faptul că, în cursul lunii aprilie 2018, proiectul privind organizarea unui referendum pentru achiziționarea unui laborator de măsurare a calității aerului a obținut votul necesar în Consiliul Local Sebeș.
Textul continuă după materialul video

De altfel, încă de la finalul lunii ianuarie 2018, primarul municipiului declara că va face toate demersurile pentru ca referendumul să aibă loc, lucru care s-a și întâmplat. Iată de declara Dorin Nistor  la momentul respectiv: Imediat după aprobarea bugetului local al Municipiului Sebeș voi susține și voi face toate demersurile în vederea organizării unui referendum prin care voi solicita cetățenilor Municipiului Sebeș consultarea în vederea achiziției unui laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului și asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialiști în vederea operării și interpretării rezultatelor. Reamintesc faptul că prin referatul nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de lei fără T.V.A. Pentru apărarea intereselor cetățenilor Municipiului Sebeș voi iniția toate demersurile către Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății pentru a obține toate informațiile prind starea de sănătate a populației de pe raza Municipiului Sebeș și din împrejurimi, precum și elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului.Situația este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăsește în topul țărilor codașe privind asigurarea calității aerului. Municipiul Sebeș are o strategie de dezvoltare, iar componentele privind sănătatea populației și calitatea mediului înconjurător sunt esențiale.” 
Textul continuă după materialul video 

Așadar, mesajul administrației locale, pentru întreaga comunitate, rămâne unul ferm: Ne mobilizăm pentru a demonstra că suntem uniți și susținem referendumul din 27 mai! Din #dragdeSebeș, dacă vă pasă, nu stați acasă! Fără participarea dumneavoastră, referendumul nu este valabil!”

 

REFERENDUM LOCAL

Privind consultarea cetățenilor Municipiului Sebeș

cu privire la achiziționarea unui laborator mobil în

vederea măsurării și monitorizării calității aerului

din Municipiul Sebeș

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*