Doi batrani din Alba Iulia au fost tepuiti cu 4.800 de euro. Vinovatii, un barbat si o femeie, sunt cu politia pe urme

Poliţia a fost sesizată in 12 septembrie de către o femeie de 78 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă de către persoane necunoscute.  Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în jurul orelor 11.00, soţul femeii, în timp ce se întorcea de la piaţă, a fost abordat de către două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat, cu titlu de împrumut, o sumă de bani, sub pretextul că au nevoie de ea, întrucât o rudă apropiată a lor a suferit un accident rutier grav şi se află internată în spital.  Cei doi autori, care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în străinătate,  le-au declarat victimelor că sunt din Germania şi nu au suficienţi bani pentru a plăti intervenţia chirurgicală a rudei lor, lăsând în schimbul banilor, ca şi garanţie, o servietă în care au declarat că se află documentele firmei.

Fiind foarte convingători, folosindu-se de un scenariu bine pus la punct şi de buna credinţă a celor doi vârstnici, autorii au reuşit să le capete încrederea. Astfel, femeie s-a deplasat la unitatea bancară unde deţinea un depozit, de unde a extras suma de 4.800 de euro pe care a înmânat-o celor doi escroci, primind în schimb servieta în care se aflau documente care s-au dovedi a fi fără valoare.În jurul orelor 14.00, cei doi vârstnici au realizat că au fost victima unei infracţiuni, moment în care au sesizat poliţia.   Cercetările sunt continuate în vederea identifcării autorilor, tragerea lor la raspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victima infracţiunilor de înşelăciune, poliţia vă recomandă

Refuzaţi orice persoană necunoscută care vă solicită bani cu împrumut, lăsându-vă garanţii obiecte sau bani de a căror valoare nu va puteţi da seama pe loc!

Verificaţi întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract.

Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face.

Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.

Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii.

Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.

Nu vă simţiţi ruşinaţi să faceţi plângere la poliţie dacă aţi fost victima unei astfel de persoane. Orice informaţie poate ajuta la prinderea escrocilor de acest gen!

Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului!

 

 

 

 aracer

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23215 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*