Doi bărbați din Alba Iulia au fost reținuți după ce au dat o spargere la o firmă din municipiu. Un al treilea autor este căutat, în continuare, de poliție

furtPoliţiştii din Alba Iulia au identificat trei bărbaţi din municipiu, bănuiți de comiterea unui furt dintr-o societate comercială. Aceştia ar fi sustras scule electrice în valoare de 30.000 de lei. Întregul prejudiciu a fost recuperat, iar faţă de doi dintre bărbaţi a fost luată măsura reţinerii. Cel de-al treilea se sustrage cercetărilor şi este căutat de poliţişti.

În noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2017, în jurul orelor 02.45, o patrulă de siguranţă publică, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, l-a depistat, pe strada Henri Coandă din Alba Iulia, pe G.M.G., de 24 de ani, din municipiu, asupra căruia au fost găsite o cagulă şi mănuși din material textil. În timpul activităţilor de verificare a acestei persoane, poliţiştii au observat un autoturism al cărui şofer a manifestat un comportament evitativ, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. Ulterior autoturismul a fost identificat, abandonat, pe strada C-lea  Moţilor din Alba Iulia, iar în interiorul acestuia au fost găsite mai multe scule electrice inscripţionate cu denumirea unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia. Continuând investigaţiile, poliţiştii de ordine publică, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminale, au stabilit că bunurile respective au fost sustrase din magazinul respectivei societăţi comerciale, situat pe B-dul Republicii din Alba Iulia, iar suspecţii de comiterea furtului sunt G.M.G. împreună cu G.G., de 31 de ani şi I.T.A., de 28 de ani, din Alba Iulia. Se pare că, în noaptea de 14/15.01.2016, cei 3 bărbaţi au pătruns, prin efracţie, în interiorul magazinului, au scos din funcţiune sistemele de alarmare şi au sustras scule electrice, în valoare de 30.000 lei, pe care le-au încărcat în autoturismul găsit abandonat.  Faţă de G.M.G. şi I.T.A. poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar în ceea ce-l priveşte pe G.G. continuă activităţile de căutare, întrucât acesta se sustrage cercetărilor.  Urmează ca în cursul zilei de azi, 16 ianuarie 2017, G.M.A. şi I.T.A. să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*