Doamna Dorli Blaga, fiica marelui poet și filozof Lucian Blaga, Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeș. Cei interesați pot asista la eveniment!

dorli blagaMunicipiul Sebeș va acorda titlul de Cetățean de Onoare doamnei Dorli Blaga, fiica marelui poet și filozof Lucian Blaga, în cadrul ceremoniei festive care va avea loc joi, 17 august 2017, cu prilejul deschiderii oficiale a Zilelor Municipiului Sebeș. Evenimentului festiv va fi găzduit de grădina Muzeului Municipal “Ioan Raica” din Sebeș, începând cu ora 19.00, fiind deschis publicului larg.

Doamna Dorli Blaga este împuternicită prin testament de tatăl său să îi administreze opera și este deținătoarea drepturilor de autor asupra operei lui Lucian Blaga, ea implicându-se în special în perioada de după 1990, în munca de recuperare și valorificare a operei poetului.

lucian blaga dorliAna-Dorica Bugnariu, cunoscută multora dintre noi ca Dorli Blaga, și-a dedicat întreaga viață administrării și valorificării patrimoniului filosofic, literar și teatral lăsat de tatăl său, și-a orientat eforturile în sensul editării și publicării monumentalei opere a părintelui său, care la dispariția prematură a marelui filosof era împrăștiată prin biblioteci și arhive.

Doamna Dorli Blaga este autoarea volumului de memorii intitulat: ”Tatăl meu, Lucian Blaga”. De asemenea, a desfășurat o prodigioasă activitate științifică relevabilă în articolele publicate în revistele de specialitate.

dorli blaga cetatean de onoare sebesPentru toate eforturile constante de recuperare și conservare a operei tatălui său, care a pus acest spațiu pe harta culturală și universală, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeș este o recunoaștere oficială a acestor merite.

Consiliul Local al Municipiului Sebeș, întrunit în ședință extraordinară în data de 7 august 2017, a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre propus de consilierul local Nicolae Moga.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*