Dispariția stilului clasic de management din conducerea firmelor

Directorii executivi care sunt la curent cu sistemele moderne de management știu ce anume nu funcționează.

Managementul clasic bazat pe productivitatea individului este pe cale de dispariție. Iată părerea lui Adrian Oprea , consultant și trainer pe probleme de productivitate , referitor la acest subiect.

„Abordarea bazată pe productivitatea individuală a fost întotdeauna la loc de cinste pentru sistemele clasice de management. Acum s-a schimbat totul și această generație de directori executivi nu mai are încredere în ea. Ei pot vedea că această abordare nu funcționează și nu vor să cadă în această capcană”, a declarat Adrian Oprea.

El a continuat să explice că directorii executivi/patronii sunt sătui să vadă indicatori bazați pe productivitatea individuală care nu se reflectă în situația financiară a firmei. De asemenea, executivii de top sunt foarte pricepuți în ceea ce privește sistemele moderne de management și știu că abordarea bazată pe productivitatea individuală este cel mai puțin eficientă dintre opțiunile lor.

„Începătorii în domeniul managementului încearcă abordarea pe productivitatea individului, dar când văd că aceasta nu produce rezultatele dorite, renunță la ea sau își schimbă cariera”, a afirmat Adrian Oprea.

Iată ce ne-a mai declarat acesta: „În prezent, datorită internetului și a globalizării, potențialii clienți au acces la produse din întreaga lume și, pentru a vinde un produs prețul acestuia trebuie să fie comparabil cu produsele similare aflate pe piață. În plus, consumatorii vor produse personalizate în funcție de nevoile lor și care să fie livrate cât mai rapid. Așadar lupta se duce la nivelul costurilor și al vitezei de producție, caz în care productivitatea individuală nu este relevantă”.

Adrian Oprea a explicat că, într-un final, managementul bazat pe productivitatea individuală este depășit și că este o relicvă a generației anterioare. Producatorii de top din ziua de azi folosesc managementul orientat către preformanța proceselor pentru a se dezvolta rapid și sustenabil.

Despre AVO Lean Consulting srl

Adrian Oprea, consultant și trainer pe probleme de productivitate, ajută firmele de producție cu peste 100 de angajați să îmbunătățească continuu productivitatea și calitatea, să reducă permanent timpul dintre primirea comenzii și livrarea acesteia, având în acest fel cele mai mici costuri de producție.

 

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*