Discutii la nivel de judete privind directiile de dezvoltare ale Regiunii Centru

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

Reprezentantii autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile din judetul Alba s-au intalnit la Alba Iulia pentru a discuta despre domeniile judetene care au nevoie de finantare, in concordanta cu directiile urmatoarei perioade de programare financiara a fondurilor Uniunii Europene. Intalnirea de lucru a fost organizata de catre ADR Centru si peste 40 de persoane au participat la discutiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunitatii pe termen lung.

Grupul de lucru judetean Alba, format din reprezentantii Consiliului Judetean Alba, ai primariilor de orase si municipii din judet, reprezentantii institutiilor deconcentrate de la nivel judetean, ai mediului universitar, precum si ai Camerei de Comert din judet s-au reunit azi la sediul Consiliului Judetean Alba pentru a discuta pe marginea documentelor de planificare elaborate la nivel regional si local. La nivelul Regiunii Centru s-au elaborat analiza socio-economica pentru perioada 2014-2020, precum si analiza SWOT regionala, care vor fi completate in perioada urmatoare cu strategia regionala. In perioada urmatoare, respectiv  intre 25 octombrie si 29 noiembrie, discutiile se vor continua si la nivelul celorlalte grupuri de lucru judetene din Regiunea Centru, necesare pentru procesul de planificare si programare 2014-2020. Dupa desfasurarea discutiilor de grup vor fi organizate si intalniri individuale cu principalii promotori de proiecte de la nivelul fiecarui judet pentru discutarea si prioritizarea propunerilor de proiecte care vor fi incluse in portofoliul regional. ”Programarea dezvoltarii regionale este o actiune deosebit de complexa, care presupune consultari publice largi si un parteneriat puternic intre actorii din regiune care intervin in acest proces. In cadrul acestor intalniri urmarim identificarea problemelor si a nevoilor la nivelul comunitatii, selectarea  proiectelor necesare si prioritizarea acestora, activitati pentru care avem nevoie de implicarea comunitatii, dar si de un parteneriat larg. De asemenea, analizam posibilitatea de a integra proiectele propuse de membri cu alte proiecte de la nivelul comunitatii, care sa duca la dezvoltare economica si sociala unitara si echilibrata a judetelor si a regiunii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Discutiile cu grupurile de lucru vor fi purtate pe parcursul a 2 zile la nivelul fiecarui judet. In prima zi va avea loc o intalnire a grupului de lucru judetean in cadrul careia se vor discuta aspecte legate de analiza socio-economica regionala si stabilirea obiectivelor si prioritatilor din PDR Centru 2014-2020, precum si aspecte legate de pregatirea portofoliului de proiecte, iar in partea a doua a zilei va avea loc  o intalnire cu reprezentantii consiliului judetean pentru discutarea si dezvoltarea portofoliului de proiecte judetean. In cea de a doua zi se va organiza, in prima parte, o intalnire cu  reprezentantii primariei resedinta de judet pentru discutarea portofoliului de proiecte, iar in continuare se vor stabili intalniri cu alti promotori de proiecte de la nivelul judetului. Toate aceste discutii si propunerile rezultate vor fi centralizate pentru a fi utilizate la elaborarea strategiei regionale, precum si pentru prioritizarea portofoliului de proiecte regional.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18434 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*