Direcția de Sănătate Publică Alba a autorizat unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor Aiud, Cugir și Sebeș

transfuzie-sanguinaDirecția de Sănătate Publică  Alba informează că, în prezent, toate unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor au autorizație sanitară de funcționare.
În luna august, Ministerul Sănătății a publicat lista spitalelor care nu aveau unități de transfuzie sanguină  autorizate. Pe aceasta figurau și unitățile sanitare din Aiud, Sebeș și Cugir.  Unitățile neautorizate s-au supus unui plan de conformare și tranziție, recomandat de către specialiștii DSP Alba, iar termenul pentru obținerea autorizării a fost 31 octombrie. După ce Ministerul Sănătății a aprobat includerea UTS-urilor în structura organizatorică a spitalelor, unitățile sanitare au depus documentația la DSP Alba, iar pe baza acesteia, a evaluării și a Ordinului 1224 din 2006, s-a emis autorizația de funcționare.Astfel, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Cugir au obținut autorizația sanitară de funcționare pentru UTS-uri.

Spitalele din Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud aveau UTS-uri autorizate la data publicării listei de către MS.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19272 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*