Din 28 martie începe curățenia de primăvară în Alba Iulia. Toți albaiulienii sunt invitați să se alăture acțiunii de igienizare

Mircea Trifu

curatenie generala 02Păstrând acelaşi mecanism de desfăşurare că în anii trecuţi, Primăria anunţă începerea celei mai ample campanii de curăţenie de peste an. Locuitorii din Alba Iulia au posibilitatea de a se debarasa de toate tipurile de deşeuri (vegetale şi numai). Abonaţii casnici şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari trebuie să ştie că în perioada 28 martie – 9 aprilie se acţionează în Cetate, Tolstoi şi localităţile aparţinătoare Pâclişa şi Miceşti. Între 11- 22 aprilie acţiunile de curăţenie vizează zona centrală a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos şi Oarda de Sus. Ultima etapă, 23 – 30 aprilie, va acoperi cartierele Ampoi 1,2,3, Bărăbanț şi zona industrială.

Dincolo de măsurile clasice (măturare, spălare, curăţare rigole etc.), locuitorii se pot debarasa de tot ce le prisoseşte fără a le fi încărcată factura. Practic, este o invitaţie pentru toţi de a se alătura unui efort comun prin igienizarea spaţiilor comune din zonele de locuit, a curţilor şi a aleilor pietonale.

„Absolut orice tip de gunoi se ridică. Important e să se facă anunţul acolo unde trebuie, la dispeceratul Polaris. N-ar fi rău să existe puncte de concentrare a deşeurilor pentru a fi mai uşor de ridicat. Oricum am privi lucrurile, la Alba iulia stăm bine cu demnitatea administrativă. Anotimpul ăsta frumos cere şi un „restart” la capitolul curăţenie de orice fel. Avem cele mai performante utilaje, disponibilitate, deci rămâne să răspundem solicitărilor locuitorilor”, a transmis primarul Mircea Hava.

Echipele şi utilitarele de transport vor fi ghidate către punctele indicate de administratori sau locuitori. Este de dorit ca depozitarea temporară a deşeurilor să se facă de către locuitori în zone accesibile pentru maşinile Polaris. Tot în această perioadă sunt tolerate „derapajele contractuale”, abonaţii casnici având la dispoziţie o perioadă de trei săptămâni pentru a se debarasa la eurocontainere de orice le prisoseşte, mai puţin echipamente electrice, pentru acestea fiind organizată o campanie de colectare în şase puncte din oraş (din 21 martie).  Facem precizarea că pentru toaletarea arborilor, albaiulieni se pot adresa Serviciului Administrare Activităţilor Domeniului Public – tel 0372 586453.

Dispeceratul Polaris : 0372 030606

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Lasa ne domle’! Curatenie ar trebui sa fie tot timpul ca in tariile civiliZate, ci nu doar din cand in cand sau sa ne pregatim de sarbatori… La ce mai platim daca nu se face nimic??? De fapt oare de ce ma mir!!!? Nu merge nimic in tara asta frumoasa😂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*