Din 1 septembrie, IPJ Alba pune în aplicare Concepţia de Eficientizare a Activităţii Poliţiei din Mediul Rural. Afla detaliile

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a desfăşurat, vineri, conferinţa de presă ce a avut ca temă modul de punere în aplicare la nivelul judeţului Alba a Concepţiei privind Eficientizarea Poliţiei din Mediul Rural. La conferinţă au participat comisar şef de poliţie Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, comisar şef de poliţie Crişan Mircea, şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia, subcomisar de poliţie Davidaş Dorin, şeful Serviciului Rutier, comisar şef de poliţie Rusu Ioan, din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi inspector principal Prodan Luminiţa, purtătorul de cuvânt al inspectoratului.

Politistii au prezentat aspecte legate de modul de organizare a poliţei din mediul rural care va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2012. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor funcţiona 67 de posturi de poliţie comunale şi 11 secţii de poliţie. În mediul rural îşi vor desfăşura activitatea 236 de poliţişti, din care 15 ofiţeri şi 221 de agenţi. Dintre aceştia 15 ofiţeri şi 69 de agenţi vor activa la secţiile de poliţie rurale iar 152 de agenţi îşi vor desfăşura activitatea la posturile de poliţie comunale.

Numărul poliţiştilor la postul de politie a fost stabilit în funcţie de situaţia operativă existentă în fiecare comună (între 2 şi 5 poliţişti / post de politie). Principalele avantaje urmărite prin ajustarea conceptului iniţial şi înfiinţarea posturilor de poliţie comunală sunt:

Creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţeanului din mediul rural;

Eficientizarea activităţii;

Prezenţa în teren a poliţiştilor;

Creşterea gradului de cunoaştere a populaţiei şi a gradului de relaţionare cu comunitatea;

Reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate;

Reducerea cheltuielilor de personal;

Soluţionarea cu operativitate a dosarelor penale

În anul 2011, la nivel naţional, a fost pusă în aplicare concepţia de reorganizare a politiei din mediul rural, astfel, din 1 octombrie 2011 au început să funcţioneze secţiile de poliţie, la posturile de poliţie comunale rămânând să îşi desfăşoare activitatea un sigur poliţist. Prin această concepţie s-a urmărit eficientizarea serviciului poliţienesc în mediul rural, însă, în urma analizei efectuate după 10 luni de funcţionare, s-a constatat faptul că, la nivel de ţară, a crescut numărul infracţiunilor sesizate, timpul de reacţie al patrulelor la sesizările cetăţenilor din mediul rural şi cheltuielile bugetare.

Prin noile demersuri se urmăreşte creşterea calităţii serviciului poliţienesc

în mediul rural şi asigurarea mai eficientă a climatului de siguranţă publică. Noua formă de organizare a poliţiei din mediul rural va duce şi la creşterea gradului de cunoaştere a problemelor cetăţenilor, întărirea comunicării cu aceştia  precum şi la intervenţia operativă în soluţionarea unor cazuri semnalate.раскруткапрограмма для взлома пароля одноклассников

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21997 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*