Dimineți cu Nora

petronela-rotarNe luăm micul dejun împreună, Nora Iuga și cu mine. Nu am mai văzut-o niciodată pînă acum și mă miră și fascinează vitalitatea și feminitatea ei. Îmi spune că are 86 de ani cu cochetăria cu care spun eu că am aproape 40, cu conștiența faptului că nu arată, că nu se vede, că nu se simte. Poartă niște haine negre care îi vin foarte bine, un pulover larg și colanți, e rujată, iar pe mîini are bijuteriile potrivite. Mă gîndesc la mama-mare, care are aceeași vîrstă, nu a fumat niciodată (Nora a fumat toată viața și fumează social, încă), dar care zace la pat. Și la femeile din Occident, aranjate, senine, puse pe călătorit, la fel ca Nora.

Îmi strînge mîna. Ești o femeie tînără și frumoasă, ascultă ce îți spun: viața se termină cînd se termină erosul. Atunci cînd ai ajuns la vîrsta la care știi sigur că absolut niciodată nu va mai exista posibilitatea ca un bărbat să te dorească, să te țină în brațe, să te iubească, atunci nu mai ai pentru ce trăi. Moare în tine dorința de viață. Exiști, doar. Sau poate doar eu sunt așa, nu știu. Pe măsură ce trece timpul, te gîndești că încă mai poți stîrni interesul unui bărbat, da, chiar și la șaptezeci de ani, să știi că se mai poate. Dar încet, cu vremea, mai ales cînd ești foarte singur, așa cum sunt eu, solitudinea devine singura opțiune.

Adevărul Norăi mă izbește în plexul solar. O privesc, are ochii uzi și o lacrimă se scurge pe fața ei ca o poezie. Îi spun că e frumoasă. În tot ce spune mă văd pe mine la vîrsta ei și asta mă intrigă și sperie deopotrivă. E ca și cum aș sta de vorbă cu mine însămi, la 86 de ani.

Oh, nu am fost niciodată frumoasă! Am avut un trup frumos, niște picioare superbe, însă adevărul e că la față am fost urîțică tare! Rîde. Acum sunt cel mult interesantă. Îi spun că frumusețea nu stă în trăsături regulate, ci în atitudine, în feminitate, iar ea, și la 86 de ani, abundă de ele. Continuarea aici

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23593 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*