Diana Mîrza, participanta la Openul Internațional de șah al României desfășurat la Alba Iulia, oprită de poliția de frontieră română să se întoarcă în Irlanda

Diana MirzaUn caz cel putin ciudat s-a petrecut aseara pe aeroportul Otopeni. Diana Mirza, campioana nationala de junioare a Irlandei si fosta campioana a Uniunii Europene, participanta la Openul Judetului Alba la sah, turneu desfasurat in paralel cu Openul International al Romaniei la sah de la Alba Iulia, si la Openul International al Romaniei la blitz a fost despartita de politia de frontiera la aeroportul Otopeni de tatal ei, Gabriel Mirza, arbitru la turneele de la Alba Iulia, si de fratele sau Mark, nepermitandu-i-se sa se intoarca in Irlanda impreuna cu acestia, pe motiv ca pe langa cetatenia irlandeza are si cetatenia romana si nu avea procura de la mama ei pentru a veni in Romania.

Diana Mirza s-a nascut in Irlanda, acolo unde parintii sai s-au stabilit in urma cu 17 ani. Pe langa cetatenia irlandeza, a obtinut si cetatentie romana, insa nu a folosit niciodata cartea de identitate emisa de autoritatile romane in 2014, folosind in mod uzual pasaportul irlandez.

In prezent Diana se afla la Bucuresti, la un prieten de-al tatalui sau, si asteapta sa primeasca dreptul de a se intoarce alaturi de parintii sai in Irlanda.

Mai multe detalii in postarea de pe Facebook a tatalui Dianei, Gabriel Mirza, sub titlul “Pacatul de a fi roman”

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*