Dezbatere publică| „Nicolae Iorga și începuturile bibliotecii publice la Alba Iulia”

Luni, 6 iunie 2022, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită, de la ora 17.00, la o dezbatere publică pe tema contribuției cărturarului Nicolae Iorga la începuturile bibliotecii publice din Alba Iulia. Aceasta va avea loc la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu participarea istoricului Dragoș Ursu și a scriitorului și jurnalistului Ioan Bâscă.

În cadrul evenimentului va fi disponibilă și o expoziție de carte din Fondul special – Nicolae Iorga, o selecție de volume din anii 1882 și 1903, printre primele 2.000 înregistrate în circuitul bibliotecii publice din Alba Iulia, înființată în urma demersurilor lui Nicolae Iorga.

Vă așteptăm alături de noi, pentru a descoperi, împreună cu invitații speciali la dezbaterea propusă, mai multe despre importanța lui Nicolae Iorga pentru Alba Iulia și pentru biblioteca județeană. Mai multe despre acest cărturar pe care îl vehiculăm zilnic, de cele mai multe ori inconștient, prin manipularea celei mai uzitate bancnote românești, cea de un leu.

Profitați de ocazia de a vă afla în compania istoricului Dragoș Ursu și a scriitorului Ioan Bâscă, răspunsurile la întrebările dumneavoastră își vor găsi, fără doar și poate, un răspuns documentat în ani de studiu și cercetare.

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*