Desfășurare de forțe a IPJ Alba pe durata minivacanței de Anul Nou

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An. Peste 780 de poliţişti se vor afla la datorie pentru ca cetăţenii să se poată bucura de această minivacanţă.

În perioada  29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, peste 780 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona în vederea prevenirii evenimentelor negative şi vor intensifica acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică.

Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului.

Din totalul poliţiştilor ce vor acţiona, 500 sunt poliţişti de ordine publică, 160 sunt poliţişti de la rutieră, iar peste 120 sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Aceştia vor folosi, 370 de autospeciale.

În noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea unor incidente şi asigurarea ordinii publice, poliţiştii vor fi prezenţi şi la manifestările organizate de autorităţile locale unde vor fi organizate, de către autorităţile locale, petreceri.

Totodată, în perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor intensifica acţiunile pe arterele rutiere ale judeţului, pentru depistarea celor care conduc cu viteză peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia vor folosi 11 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă oricărei sesizări sau reclamaţii a cetăţenilor şi a întreprins toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă optim şi în minivacanţa de Anul Nou.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

–                Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. !

–                Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !

–                Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !

–                Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!

–                Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

–                Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi !

–                Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant !

–                Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !

–                Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !

–                Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !

–                Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

–                Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor !

–                Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !

–                În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii din judeţul Alba transmit tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou plin de bucurii, împliniri şi multă sănătate!

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24184 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*