Deputatul PNL Călin Potor vrea ca Guvernul să stabilească clar criteriile de desemnare a viitoarelor capitale de regiuni

potor 2Întrebare Adresată: Domnului Viceprim-Ministru Liviu Nicolae Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

De către: Deputat PNL de Alba Călin Potor.

Obiectul întrebării: Criteriile privind desemnarea capitalei regiunii Centru.

Stimate domnule ministru,

Mai mulţi istorici din Transilvania, şi îndeosebi din Regiunea de dezvoltare Centru, dar şi reputaţi specialişti din străinătate, consideră că Alba Iulia este îndreptăţită să aspire la titlul de capitală regională la viitoare împărţire administrativ-teritorială a ţării. Cel puţin din punct de vedere istoric, este fără îndoială că Alba Iulia este peste celelalte pretendente din regiune.

Semnificaţia istorică de prim rang a Albei Iulia ca şi capitală a noii regiuni se bazează nu numai pe numeroasele vestigii istorice existente, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, principalul depozit de valori bibliofile din Transilvania, Cetatea Vauban, Catedrala Reîntregirii Neamului, Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, ca să amintesc doar câteva, ci şi din analele mai îndepărtate sau mai recente. Reamintesc doar momentul solemn de la 1 decembrie 1918, când la Alba Iulia s-a semnat actul de constituire al statului român modern şi reîntregit.

Vă întreb cu respect domnule viceprim-ministru care sunt criteriile avute în vedere la desemnarea noilor capitale de regiuni şi cât contează capitolul istoric în alegerea finală?

Solicit răspuns scris.

Deputat PNL de Alba,

Călin POTOR

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Foarte bună și inițiativa deputatului Călin Potor. Unitate în jurul unui mare nume, unui mare simbol – Alba Iulia!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*