Deputatul PNL Alin Ignat: NU categoric la creșterile de taxe propuse de PSD

Aud că PSD dorește revenirea la suprataxarea contractelor part-time, mai exact, lucrezi 4 ore, plătești contribuții cât pentru o normă întreagă.

După ce am reușit să eliminăm, noi, liberalii, această aberație, PSD o aduce din nou în discuție, împreună cu alte zeci de creșteri de taxe.

Nu am o problemă cu creșterea taxării viciilor: tutun, alcool, jocuri de noroc, băuturi cu zahăr. Poate ne prinde bine, deși acestea sunt probleme care ar trebui rezolvate prin informare, conștientizare, educație.

De aici pâna la a putea fi de acord, ca liberal, cu măsuri de tipul: de la 5% la 8% impozit pe dividende, de la 5% la 9% TVA în Horeca, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro plafonul pentru impozitul pe cifra de afaceri, în contextul actual, nu că e cale lungă, nu e cale deloc.

De la cei care au propus aceste măsuri aștept să ne spună: 

  1. Ce business au condus vreodată?
  2. Pentru câți angajați au plătit salarii și contribuții din ceea ce a produs compania pe care au condus-o?
  3. Cu ce sume au contribuit la bugetul de stat, în urma vreunei activități profitabile pe care au gestionat-o în mediul privat?

Sigur că aceste întrebări nu vor avea răspuns pentru că doar cineva care n-a văzut activitatea unei firme nici în poză poate propune astfel de măsuri.

Dacă aceste propuneri trec de PNL și devin lege, taxa de solidaritate va deveni o glumă.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*