Deputatul independent Cornel-George Comşa solicită Guvernului modificarea legii asociaţiilor de proprietari

comsaÎNTREBARE

Adresată: Domnului Viceprim-Ministru Liviu-Nicolae Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

De către: Deputat independent de Alba, Cornel-George Comşa.

Obiectul întrebării: Propuneri privind reanalizarea Legii asociaţiilor de proprietari.

Stimate domnule viceprim-ministru,

Reprezentanţii asociaţiilor locative din ţară solicită modificarea substanţială a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, document considerat depăşit de nevoile reale ale cetăţenilor României. Astfel, în preajma apariţiei sezonului rece, specialiştii şi-au exprimat temerea conform căreia furnizorii de utilităţi vor majora nejustificat preţurile la apă, energie termică şi salubritate, fapt ce va conduce la o creştere însemnată a costului vieţii românilor care trăiesc în apartamente de bloc. În acest context, experţii atrag atenţia asupra faptului că reabilitarea termică este un proces care trenează nejustificat în majoritatea localităţilor care au în derulare astfel de investiţii, iar acest lucru este vizibil în ceea ce priveşte discrepanţe foarte mari dintre tarifele practicate în diferite oraşe din ţară.

Asociaţiile de proprietari mai solicită, de asemenea, înfiinţarea unui grup de lucru pentru reanalizarea legislaţiei în domeniul asociaţiilor de proprietari. Reprezentaţii acestora doresc îndeosebi eliminarea TVA la utilităţi, taxă pe care asociaţiile o plătesc, dar practic nu o mai pot recupera.

Având în vedere aspectele relatate, vă întreb respectuos:

  1. Care este situaţia reabilitării termice, respectiv ce investiţii derulează în prezent statul român, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Alba?
  2. Cum intenţionaţi să rezolvaţi disputa dintre împărţirea căldurii în blocurile în care există locatari racordaţi la reţeaua comună şi alţii care şi-au instalat sisteme proprii de încălzire?
  3. Aveţi în vedere renunţarea la TVA pe utilităţi, aşa cum doresc asociaţiile de proprietari?
  4. Există posibilitatea intervenţiei statului în furnizarea gigacaloriei din localităţile României, în sensul stabilirii unor plafoane minime şi maxime pentru aceste servicii publice?

Solicit răspuns scris.

Deputat independent de Alba,

Cornel-George COMŞA

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*