Depunere de jurământ și avansări în grad la ISU Alba

În data de 01 august 2018 la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba a avut loc un ceremonial militar și religios pentru depunerea jurământului,  pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor care îndeplineau condițiile de înaintare la termen și pentru acordarea însemnului onorific în serviciul patriei, astfel:

Noii colegi,  doamna maior Teodora Maria Ardelean și domnul sublocotenent Cristian Bogdan Cucea, au rostit solemn în faţa drapelului de luptă: „Eu…, jur credinţă patriei mele- România. Jur, SĂ-MI APĂR ŢARA CHIAR CU PREŢUL VIEŢII. JUR, SĂ RESPECT CONSTITUŢIA, legile ţării şi regulamentele militare! Aşa să-mi ajute Dumnezeu !”

Este jurământul militar prin care cei care au ales cariera militară s-au angajat să slujească cu devotament şi spirit de sacrificiu ţara şi valorile ei democratice. Despre actul unic al angajării solemne şi responsabile al noilor încadrați a luat cuvântul domnul lt. col. Nicolae Negoiță, prim adjunct al ISU Alba, care a subliniat importanţa acestui moment în viaţa fiecăruia şi al armei din care fac parte.

Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, a fost înaintat în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, patru ofițeri:

În grad de locotenent colonel – maior Rusan Ionel.

În grad de maior – căpitan Dărăban Adrian Ioan;

  • căpitan Petricele Ioan Virgil ;
  • căpitan Todor Cristian Alin.

Prin Ordinul Inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al județului Alba, au fost înaintaţi în gradul următor, la termen, 37 de subofițeri:

În gradul de plutonier adjutant șef – 2;

În gradul de plutonier adjutant – 32;

În gradul de plutonier major – 1;

În gradul de plutonier – 2.

A fost acordat însemnul onorific în serviciul patriei pentru 16 ofițeri, subofițeri și maiștri militari (în activitate și în rezervă) pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate.

Îi felicităm și le urăm tradiționalul “La Mai Mare”!

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20203 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*