Deplasare a Ministrului Culturii și Identității Naționale la Bruxelles

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, va prezida secțiunea Cultură și Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport din 23 mai 2019, de la Bruxelles, unde vor fi adoptate două seturi de recomandări politice pentru susținerea creativității tinerilor, respectiv pentru sprijinirea co-producțiilor europene. Totodată, Consiliul va dezbate posibile noi măsuri la nivel UE în vederea combaterii dezinformării și a recâștigării încrederii cetățenilor europeni în mijloacele de comunicare mass-media.

De asemenea, în marja Consiliului, în 22 mai, la ora 19.00, demnitarul român și comisarul Navracsics vor anunța câștigătorii Premiilor Uniunii Europene pentru Literatură, în cadrul unui eveniment cultural organizat la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, sprijinit de programul Europa Creativă, are rolul de a evidenţia creativitatea, diversitatea şi bogăţia literaturii europene contemporane, precum şi de a promova circulaţia literaturii în Uniune, cu accent pe creația tinerilor autori. Țările care obțin prestigioasa distincție se stabilesc anual, în baza principiului rotativității, în lista celor 14  laureați din acest an regăsindu-se și un scriitor din România.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19812 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*