“Demain”, cel mai bun documentar al anului 2016, ajunge la Alba Iulia

Asociația „Forum Apulum” reia, în 2018, seria de evenimente „Proiecții cu reflecții” cu un nou documentar proiectat în 4 martie, de la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Astfel, asociația aduce în atenția publicului albaiulian documentarul „Demain”/„Ziua de Mâine”, produs în Franța, în anul 2015, regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent, care a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar în 2016 a obținut premiul César pentru cel mai bun film documentar.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe soluții la probleme globale alături de 3 invitați:

Dorin Fleșeriu – antreprenor pasionat de tehnologie cu investiții într-o companie ce oferă soluții inteligente de încălzire, ventilație și energie regenerabilă.

Elena Stoia – din partea „Asociației România în tranziție -Transition Towns”, inițiator al proiectului „Vitamina e-N Conectare cu Natura”, permaculturist.
Ciprian Cucu – lector univ. dr. în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pasionat, printre altele, de educație și economie. 

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ. 

„Demain”/„Ziua de Mâine” este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent, împreună cu o echipă de alte patru persoane ( Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine), toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.
Acest eveniment este posibil cu sprijinul partenerilor: Delphi Electric, Vertical Graphic și Caro Sound.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21769 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*