Delgaz Grid a investit, în 2020, peste 7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Alba

Principalele investiții s-au derulat la Alba Iulia, Biia, Sebeș și Cugir. În acest an, compania a planificat înlocuirea a 12,5 km de conducte și branșamente de gaze naturale din județ

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 16 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de peste 7 milioane de lei.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat la la Alba Iulia, Sebeș, Biia și Cugir.

În municipiul Alba Iulia au fost derulate proiecte de investiții pe străzile:  Vasile Goldiș, Sava Henția, Drăgășani, Bucovinei, Vasile Alecsandri, Bujorului, Pârâului (Micești) și Calea Labului (Micești), rețeaua de gaze naturale fiind înlocuită pe o lungime de circa 6 km. În localitatea Biia au fost înlocuiți aproape 4 km de conducte și branșamente iar la Sebeș peste 3 kilometri pe străzile: Zăvoiului, Plevnei, Câmpului, Cloșca, Arini, Tineretului, Crângului și Crișan. La Cugir au fost înlocuiți circa 1,3 km de conducte de gaze naturale, alte lucrări de modernizare fiind desfășurate la Laz și la Lancrăm.

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost extins cu circa 9,5 km pentru racordarea de noi consumatori. Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Alba fiind programate investiții de 4,5 milioane de lei pentru înlocuirea a circa 12,5 km de conducte și branșamente în mai multe localități. Cele mai importante lucrări de investiții sunt programate la Bărăbănț (6km), Alba Iulia (3km) și Sebeș (2km).

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,5 miliarde de euro.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24667 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*